Дуже смачні вологі паски: вже багато років не розлучаюся з цим рецептом – тісто м’яке як пух і не черствіє

Пасхальний куліч або паска – це певно найтрадиційніша страва, яку готують на Великдень. Щороку ця особлива, та навіть, священна випічка дарує людям особливу атмосферу.

Паски існують різні, і кожна домогосподарка готує її за власним перевіреним рецептом, оскільки смаки у всіх різні. Але кожен рецепт є особливим по-своєму. Інгредієнти також можуть змінюватися. Хтось додає горіхи, хтось сухофрукти, хтось робить сирну. Тобто варіацій безліч І кожен обирає для себе свій власний рецепт.

Великодня паска

Звісно, можна не гаяти часу на кухні та замовити або придбати у магазині паску, але тоді вона втрачає свою магію, бо вона створюється при приготуванні. І кожен кухар, вкладає в тісто свою енергетику. До речі робота з тістом має бути комфортною, адже воно все сприймає, ваш настрій, посил, абсолютно всі сказані слова. Тому, якщо хочете аби ваша паска вийшла смачною та м’якою, потрібно говорити та думати про щось хороше, коли працюєте з тістом.

Сьогодні ми вам розкажемо простий, але неперевершений рецепт вологої паски, яка буде танути у роті та не зачерствіє.

Задовго перед початком приготування варто дістати усі  необхідні інгредієнти з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. А потрібно буде ось що:

  • Дріжджі – 100 г
  • Молоко – 0,5л
  • Сметана – 0,5 л
  • Масло вершкове – 400 г
  • Цукор – 1 кг
  • Яйця – 10 шт.
  • Родзинки – 1,5 склянки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Борошно – 2,5 кг
Тісто

Рецепт

Дріжджі розчиняємо у теплому молоці, додаємо 2 ст.л. цукру і трохи борошна, щоб тісто вийшло не надто густим. Далі тісто залишаємо на 15-20 хвилин у теплому місці, щоб воно піднялося.

Додаємо в тісто жовтки, які попередньо збиваємо з цукром, сметану, підігріте вершкове масло,  8 збитих білків, родзинки, ванільний цукор та борошно.

Далі замішуємо м’яке тісто – воно не повинно прилипати до рук.

Перекладаємо тісто у велику місткість та залишаємо у теплому місці.

Обминаємо тісто 2 рази з інтервалом 1 або 2 години.

Волога паска

Далі розкладаємо все тісто по формах, та випікаємо 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів. Коли паски охолонуть варто їх прикрасити так, як ви того самі забажаєте.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.