Як виглядала та якою була мама Софії Ротару: проста жінка, яка любила дітей і виховала справжню зірку

Співачку Софію Ротару вважають однією з легенд української та радянської естради. Виконавиця ділиться світлинами зі свого життя. Але ділиться зірка не всіім.

Софія Ротару народилася у багатодітній родині. У артистки були ще три сестри і два брати. Батьки утримували родину самотужки, незважаючи на нелегкі часи. Вдома сім’я спілкувалася молдавською мовою. Проте це не завадило артистці вивчити українську і виконувати нею пісні.

Минулого року Софія Ротару опублікувала у себе на сторінці знімок, на якому зображена її мама. У підписі вона зазначила, що дуже її любить і минулого року найріднішій людині артистки виповнилося б 100 років. Проте більше співачка нічого не розповіла.

Маму Софії Ротару звали Олександра Іванівна Ротань. Вона народилася у 1920 році у Чернівецькій області. Саме там народилися і всі діти творчої родини.

Незважаючи на те, що троє з шести дітей пов’язали свою діяльність з музикою, батьки Софії Ротару ніколи творчістю не займалися. Тато зірки був військовим, але доньку у її прагненні до творчості підтримував. А мама була звичайною жінкою, яка займалася домашнім господарством і торгувала на місцевому ринку.

Співачка пригадує, що мама її часто будила вранці, аби дівчинка допомогла їй. І хоч як майбутня співачка не намагалася відмовитися, все ж допомагала мамі. Крім того, Олександра Іванівна добре володіла молдовською мовою і вчила говорити нею дітей. Це була основна мова родинного спілкування.

Не стало мами Софії Ротару у 1997 році. Жінці було 77 років. А от батько прожив довше і пережив свою дружину на 7 років.

Батьки Софії Ротару
Батьки Софії Ротару

Хоча артистка рідко розповідає про маму. все одно вона її дуже любить і досі сумує за нею.

Схожі статті