Як трапилося, що Філіп Кіркоров заборгував 130 мільйонів та ледь не втратив елітну квартиру у Латвії?

Філіп Кіркоров декілька років не міг вибратися із боргової ями. Деталі у статті.

Декілька років тому Філіп Бедросович вирапив у дуже сумнівну ситуацію.

Звідки борг?

Філіп Кіркоров
Філіп Кіркоров

Кіркоров взяв в “ABLV” іпотечний кредит на квартиру у Латвії вартістю близько 40 мільйонів гривень в 2016 році. Сам “ABLV Bank” ліквідовано в 2018 році. До ліквідації “ABLV” посідав третє місце за величиною серед латвійських банків. Позов до російського виконавця подала ліквідаційна комісія, яка стягує кошти до складу ліквідаційної маси.

Як пояснював раніше представник Кіркорова Олександр Добровінський, в результаті реквізити для погашення боргу змінилися. Тому співак і перестав платити. При цьому Кіркоров не заперечував наявність боргу і був готовий погасити його.

Рішення суду

Філіп Кіркоров
Філіп Кіркоров

У грудні 2019 Таганський районний суд на вимогу “ABLV” зобов’язав ТОВ “Філіп Кіркоров Продакшн” виплатити 651 тисяч євро основного боргу, а також відсотки за користування чужими грошовими коштами, штрафи і пені. Спочатку вимоги латвійського банку перевищували 130 мільйонів гривень. Пізніше апеляція підтвердила це рішення, але в березні 2021 року Другий касаційний суд загальної юрисдикції його скасував і передав справу на новий розгляд.

22 червня Московський міський суд скасував рішення нижчої інстанції за позовом латвійського банку “ABLV Bank” до Філіпа Кіркорова і ТОВ “Філіп Кіркоров Продакшн”. Мосміськсуд затвердив мирову угоду між сторонами і припинив провадження у справі.

Засідання проходило в закритому режимі. Подробиці мирової угоди на даний момент, на превеликий жаль, недоступні.

Схожі статті