Олімпійські ігри 2020: Жан Беленюк приніс Україні першу золоту медаль. Що відомо про життя та дружину борця

Олімпійські ігри 2020 стали успішними для України - наш спортсмен Жан Беленюк приніс "золоту" медаль.

Жан Беленюк бере участь у серйозних спортивних чемпіонатах з 2010 року. Ще бувши у категорії юніорів, чоловік вже брав призові місця. Двічі спортсмен ставав чемпіоном світу, а у 2016 році був за крок до перемоги на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро, втім йому вручили срібну медаль. Програв росіянину. Фанати вважали, що рішення суддів було не справедливим. Олімпійські ігри 2020 для Беленюка стали особиливими.

Жан Беленюк

Цього року наш спортсмен представляє Україну на Олімпіаді-2020. У Токіо він виступав у категорії греко-римської боротьби. І наш борець виграв з рахунком 5:1. Беленюк приніс Україні перше золото на змаганнях. Суперником став угорець Віктор Льорінц, який вже 10 разів змагався з Жаном і жодного разу йому не вдалося перемоги ще нашого спортсмена.

На радощах Беленюк навіть станцював гопака на “полі бою”.

До кого повернеться тріумфатор додому?

Відомий спортсмен, а з 2019 року ще й політик мало розповідає про особисте життя. Жан майже всі свої роки присвятив спорту та самовдосконаленню. Бенюк – ще завидний наречений, адже свою другу половинку ще не зустрів.

Щодо родини, з 11 років спортсмена виховувала мама та бабуся. Батька хлопця звати Вінсент. Він уродженець Руанди. Був льотчиком. Загинув чоловік під час війни на своїй батьківщині..

Та на своє життя спортсмен не скаржиться. Він розповідав, що завжди був оточений любов’ю і турботою у дитинстві. Впевнений, що своє кохання ще зустріне.

Схожі статті