Олена Мозгова розповіла про гігантський пам’ятник Миколі Мозговому на Байковому: ставили будівельним краном

Звістка про кончину Миколи Мозгового не лишила нікого байдужим. Подивіться, як вшанувала його пам'ять донька Олена.

Микола Мозговий – талановитий композитор та артист, ще з радянських часів обрав для себе шлях: він вирішив розвивати попри все українську культуру та пісню. За Незалежності музикант заснував багато фестивалів, аби молоді виконавці плекали нашу культуру.

У 2010 році серце культурного діяча перестало битися. Та пам’ять живе і досі завдяки дочці.

Олена Мозгова з родиною

Знаменитого тата поховала Олена на Байковому кладовищі – там спочивають знамениті діячі театру і кіно, письменники, політики.

Олена Мозгова з батьком

Байковий цвинтар став неофіційним музеєм посеред неба у Києві. Там є кілька ярусів, де можна знайти дворянський склеп, старинні плити з епітафіями, останній прихисток Лесі Українки. Олена вирішила вшанувати батька у стилі містини та зробити не угрюму могилу, а місце, куди б вдячні шанувальники могли прийти та згадати пана Миколу.

Могила Миколи Мозгового

Весь антураж виконано у чорному та червоному граніті. Всіх, хто прийде пом’янути музиканта чекає його великий пам’ятник, де Миколу Петровича зобразили наче Гулівера.

Олена згадувала, що для монтажу скульптури знадобився будівельний кран. Мозгова хоче, аби під крилом її батька було також поховано і її. Щодо антуражу, у продюсерки ще є плани на те, як прикрасити потенційний фамільний некрополь. Інших родичів також планують сюди “переселити”.

Жінка хоче додати більше зелених насаджень та висадити дерева, щоб додати елегантності та затишку.

 

Схожі статті