Дзідзьо не зміг виїхати до 60-річної мами в Португалію через війну: “Гризе совість і сумління”

Знаменитий український артист Михайло Хома, більш відомий як Дзідзьо, у своєму першому з початку війни інтерв'ю зізнався, що не зміг виїхати до мами в Португалію.

Початок війни Дзідзьо зустрів у себе вдома після насичених зйомок шоу “Ігри талантів”, плануючи на наступний день брати білети і летіти до мами в Португалію, однак цьому не судилося бути:

“Тільки закінчується шоу, я зразу на другий день купляю квитки, їду до мами в Португалію, мамі було 60 років, ювілей. Я думав, поїду, зроблю їй сюрприз, подарую гарний подарунок, я вже обрав. 23 закінчується, 24 ліг спати і тут вибух раз, я не повірив, другий раз, я зірвався просто на рівні ноги, це було настільки голосно і сильно. Я спустився на низ, подзвонив до Горбунова Юри, тому що він недалеко біля мене живе, я кажу: “Юра, ти чуєш те саме, що і я, так?”, він каже: “Війна почалась”. Ніхто до кінця не вірив”, – розповів Михайло в інтерв’ю для програми “Ранок з Україною”.

Дзідзьо не зміг виїхати до 60-річної мами в Португалію через війну
Дзідзьо не зміг виїхати до 60-річної мами в Португалію через війну

Артист не приховує, його мама дуже хвилюється і за нього, і за Батьківщину, але при цьому не сидить склавши руки:

“Ви знаєте, за кордоном завжди важче то слухати, читати, ніж бути в Україні. Мама переживає, але поза тим переживанням є ще активні дії. Хочу при нагоді подякувати всім українцям з-за кордону, які до того працювали і висилали сюди гроші, і коли біда в Україні, вони максимально мобілізовуються для того, щоб допомогти гуманітарно. Так само і мама — весь час вони збирають фури, допомагає людям, які приїжджають в Португалію, оформити документи, приділяє увагу”.

 Дзідзьо розповів про серйозне поранення
Дзідзьо не зміг виїхати до 60-річної мами в Португалію через війну

Дзідзьо впевнений, що зараз кожного українця за кордоном гризе совість:

“Мама переживає так як кожна мама, так як кожен українець за кордоном. Коли ти за кордоном, воно завжди якось страшніше, завжди більше серце болить якось, завжди хочеш чимось помогти, завжди себе гризеш докорами чому я не вдома, як я можу бути більш потрібним… Знаєш, кожна людина, яка зараз за кордоном, її гризе совість і сумління, бо вони би хотіли бути вдома, якось допомогти. А чоловіки так само, в мене багато дзвонять, не знають, що робити, як робити — вони там, чи кидати все їхати сюди, вони відношення до військової справи не мають. Щоб воювати, це треба бути професіоналом своєї справи. Так само як я на сцені гімн співаю, так само треба вміти воювати, це ж велика професія, яку треба просто-напросто любити”.

Схожі статті