Локдаун 2021: що українці зможуть купляти в супермаркетах з 8 по 24 січня

5 січня Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов провів брифінг, під час якого уточнив, які продукти та предмети будуть доступними в супермаркетах під час локдауну.

Про введення в Україні повного локдауну стало відомо ще у середині грудня. Період самоізоляції триватиме з 8 до 24 січня. У цей час забороняється робота будь-яких кафе, ресторанів, непродовольичх магазинів, торгово-розважальних центрів, перукарень, шкіл і спортивних залів.

Учора, 4 січня, в Інтернеті з’явилася інформація щодо заборони продажу продовольчих товарів, одягу та преси у супермаркетах. Це питання настпуного дня прокоментував Максим Степанов під час брифінгу.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов

За словами Міністра охорони здоров’я, інформація, яку опублікували ЗМІ щодо заборони продажу певних товарів — насправді фейк.

“Я бачив цю інформацію, яка з’явилася в мережі, вона не є достовірною”, — прокоментував Степанов.

Він зазначив, що з 8 по 24 січня дозволена торгівля у точках продажу — магазини, супермаркети — де не менше 60% площі призначена для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв′язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням і засобами захисту рослин.

Усі інші категорії товарів залишаються доступними для населення через служби доставки. Степанов також додав, що питання продажу побутової хімії Кабмін обговорить окремо під час чергового засідання.

Схожі статті

Який спадок отримає єдиний син Софії Ротару? Маєток, кілька квартир і це ще не все

Легенда української естради Софія Ротару за роки кар'єри заробила чимало нерухомості і зможе передати своїй сім'ї не тільки маєток. Що заробила для своєї родини співачка?

Думала піти через гроші, а пішла через іншу жінку: Камалія Захур розкрила причину розлучення

Як з'ясувалося, у сімейному житті Камалії та Мохаммада Захура було не все так гладко і одного разу співачка навіть намагалася покинути мільярдера. Що стало справжньою причиною розлучення?

Наталія Могилевська розповіла про розлучення і зізналася, що стало причиною

Наталія Могилевська розповіла про завершення шлюбу і зізналася, що стало причиною. Артистка неодноразово стикалася з цим, і це не стало для неї сюрпризом.

Не змогла дати йому все: Юрій Горбунов отримав публічну відмову від Катерини Осадчої

Юрій Горбунов отримав публічну відмову від Катерини Осадчої, але чому? Особиста справа зіркового подружжя раптом вийшла назовні через телеведучого.

Вже як 5 місяців: щаслива Надя Дорофєєва зробила довгоочікувану заяву

Шанувальники, які з інтересом спостерігають за сімейним життям Надії Дорофєєвої та Міши Кацурина, з'явилася нова тема для обговорення, після того, як співачка зробила відверте визнання.

“Я готова..”: дружина Романа Сасанчина натякнула на розлучення – реакція чоловіка

Дружина наймолодшого переможця "Голосу країни" Романа Сасанчина повідомила, що ухвалила рішення, після якого її життя кардинально зміниться. Невже Іванна остаточно зважилася на розлучення?