ПриватБанк залишиться без своїх терміналів по всій країні: відключення вже почалося

У найближчому майбутньому ПриватБанк залишиться без терміналів по всій країні, навіть не дивлячись на те, що саме цим банком користується більшість українців.

У ЗМІ повідомляють, що зовсім скоро ПриватБанківські термінали по Україні відключать, але не поспішайте турбуватися. Йдеться тільки про термінали, які стоять у відділеннях Укрпошти.

В середині травня 2021-го генеральний директор державного поштового оператора Ігор Смілянський виступив із заявою:

“За моїм наказом вимикаються всі термінали сторонніх банків у відділеннях Укрпошти. Там тепер стоятимуть тільки наші термінали. Так що хто в селі залишився, той і обслуговує клієнтів”.

Відділення Укрпошти
Відділення Укрпошти

Справа в тому, що зовсім недавно уряд оголосив переведення пенсіонерів на банківські карти, оскільки Укрпошта здійснює доставку пенсій на монопольних умовах. Простіше кажучи, незабаром отримати пенсію та інші соціальні виплати, включаючи субсидію, по-старому більше не вийде.

Ця новина сколихнула українців, враховуючи, що в безлічі населених пунктів країни взагалі немає навіть банкоматів, не кажучи вже про відділення банків.

Хто та в якому розмірі отримує найбільші пенсії в Україні
Пенсія

Тоді Прем’єр роз’яснив, що переведення на картки — суто добровільна справа, проте Пенсійний фонд і Управління соцзахисту населення продовжують переводити в банки навіть людей з інвалідністю, відмовляючи бажаючим в переході на обслуговування в Укрпошту. У відповідь на це Ігор Смілянський розпорядився відключити банківські термінали, які стоять у відділеннях поштового оператора.

Зокрема, мова йде про термінали ПриватБанку і Райффайзен Банку Аваль. Таких по країні налічується близько двох тисяч, а на їх місце Укрпошта поставить свої власні.

Схожі статті

МастерШеф 13 сезон 12 випуск від 27.04.2024: хто назавжди покинув шоу – “Програвати треба з гідністю”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, хто на цей раз не впорався із завданням і назавжди покинув шоу.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.

“Драма може бути”: 34-річна Надя Дорофєєва вперше розповіла про конфлікти з Мішею Кацуріним після весілля

Артистка зізналася, що без суперечок в родині не обходиться, проте вони з чоловіком вміють вчасно розібратися та вирішити конфліктну ситуацію.