ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України: війна б’є по гаманцю кожного

Війна та пов'язані з цим проблеми з постачанням продуктів харчування вплинули на зростання цін в українських магазинах. Дізнайтеся, що подорожчало найбільше.

З початком повномасштабного російського вторгнення з метою стабілізувати економіку держава врегулювала ціни на окремі категорії товарів. Тим не менш, подорожчання все одно відбулося.

Овочі

Найбільше зростання цін торкнулося овочів. У порівнянні з аналогічним періодом в минулому році овочі подорожчали щонайменше на 77%. Сильніше за все тенденція торкнулася огірків, помідорів, баклажанів та кабачків. Все через окупацію південних регіонів країни, логістичні проблеми, підвищення вартості енергоносіїв.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Крупи

В ціні піднялися не лише овочі. Суттєво подорожчала гречка, яку сьогодні дедалі важче знайти на полицях магазинів, а там, де вона є, цінники доходять до 90 гривень за кілограм. Рис теж нині недешевий – за кілограм довгого рису покупцям доводиться викладати під 60 гривень.

Сіль

Після зупинки комбінату “Артемсіль” в місті Соледар Донецької області в супермаркетах майже не залишилося звичайної та звичної для більшості українців кам’яної солі. Дефіцит перекривають імпортом, але безслідно для ціноутворення це не пройшло.

Цукор

Ще один продукт, ціни на який підвищилися – цукор. Середня вартість кілограму цукру наразі складає майже 30 гривень.

ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше в магазинах України

Соняшникова олія

Суттєво подорожчала звичайна рафінована олія. Купити “Олейну” в фасовці по 850 мілілітрів сьогодні можна не менше, ніж за 62 гривні.

Ціни на інші види продуктів зросли на 13-22%. Виключенням виявилися лише курячі яйця – завдяки великим обсягам пропозиції на внутрішньому ринку.

Схожі статті

Не все так ідеально: 41-річна Катя Осадча показала, як виглядає насправді – коли всі фільтри відключені

Зірка "Світського життя" Катя Осадча після дня народження показала, як виглядає її обличчя поблизу без фільтрів та фотошопу. Не все вдалося сховати за щільним шаром гриму.

Виглядати вдома на всі 200: Злата Огнєвіч показала стильний спортивний костюм для домашнього затишку

Співачка Злата Огнєвіч запропонувала варіант спортивного костюму під туфлі на підборах. Одяг можна носити вдома, а як потрібно вийти в магазин, слід швидко вдягнути взуття.

Суддя “МастерШеф” показала, що робить в Ісландії: Ольга Мартиновська круто пройшлася горами і водоспадами

Зірка телеканалу СТБ Ольга Мартиновська розповіла українцям лайфхаки про те, що слід брати з собою в Ісландію. І що суто їй дуже знадобилося біля водоспадів і прекрасних краєвидів цієї держави.

Модна парочка: схудла на 10 кілограмів Матвієнко у топовому костюмі засвітилася з Мірзояном у Вашингтоні

Українські артисти Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян вийшли на зв'язок з-за кордону. Парочка з'явилася в дуже стильному вбранні на тлі Капітолія у Вашингтоні.

43-річний Потап шукає Рай для Землі: репер дізнався, де саме можна знайти таке місце і це не про Каменських

Репер Потап випустив нову пісню разом із співачкою Katarina. Поки що можна почути лише частину цього треку, але українцям ця пісня вже неабияк полюбилася.

Юлія Саніна показала, як можна класно виглядати в перламутровій сукні: цей образ підійде кожній жінці

У образи співачки Юлії Саніної, без перебільшення, закохуються її прихильники. Саме так вони говорять про нову перламутрову сукню зірки в якій вона була під час концерту.