Культові вокальні шоу на українському телебаченні: “Караоке на майдані”, “Х-фактор”, “Голос країни” та інші

Українські розважальні шоу стали вже частиною нашої медіакультури та побуту багатьох людей. Читайте далі, які пісенні проекти заполонили серця мільйонів українців.

Українські сценаристи постійно продокують нові формати розважальних шоу. Пов’язано це із тим, що дуже складно втримувати аудиторію відсутністю різноманіття телепрограм. Саме тому на українському телебаченні шалена кількість різних розважальних проектів, які навіть мають одну тематику. Наприклад, це вокальні шоу. Існує безліч різних форматів шоу, які об’єднує спільна тема — співи. Тож сьогодні пригадаємо найпопулярніші з них.

Караоке на майдані

Це направду культове шоу, адже протрималось в ефірі близько двадцяти років. Ведучим “Караоке на майдані” був телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк. Власне одним із чинників, які зробили програму настільки популярною, є його харизма. І правда, це дуже важливо, адже на цьому ґрунтується весь формат передачі. Отож, у чому суть?

Суть дуже проста: глядачі разом із Кондратюком збирають на Майдані Незалежності в Києві. На початку кожного випуску, присутні співають пісню разом із ведучим. Після цього Кондратюк обирає декількох щасливчиків, які непогано виконали пісню. Кожен із них має заспівати пісню і зібрати у глядачів гроші. Хто збере найбільше грошей, той і переміг. Окрім звання “Народного виконавця України” можна було виграти техніку або продукти. Головним досягненням проекту є його ексклюзивність. Це суто український формат, який вже після виходу шоу в світ, почали викуповувати інші країни.

Ведучий Караоке на майдані Ігор Кондратюк під час зйомок
Ведучий Караоке на майдані Ігор Кондратюк під час зйомок

Х-фактор

Це шоу вже більш серйозного рівня. Попри те, що взяти в ньому участь також приходили звичайні люди, вимог до конкурсантів тут набагато більше. Учасники виступають перед чотирма суддями, які змінювались кожного сезону. Від них можна отримати чотири “так”. Після декількох ефірів вокалісти виступають у фіналі. Раніше переможець отримував грошову винагороду, але в 2017 році приз змінився: тепер — це професійна допомога у просуванні (запис пісні, кліпу, ротація на радіо).

Логотип проекту Х-фактор
Логотип проекту Х-фактор

Голос країни

Формат цього проекту дещо відрізняється від інших. Фішка в тому, що журі обирають учасника у свою команду за допомогою сліпих прослуховувань. Крісло наставника повертається до вокаліста лише у випадку того, якщо йому сподобається виступ. Такий підхід допомагає уникнути упередженого ставлення до учасників. Тож протягом проекту кожен член журі веде власну команду, і кожного випуску з неї вибуває одна людина. Головний приз “Голосу країни” – це контракт із рекординговою компанією.

Ведучі Голосу Країни Катя Осадча та Юрій Горбунов
Ведучі Голосу Країни Катя Осадча та Юрій Горбунов

Співають всі

Це шоу найновіше з усіх вищеназваних. Суть полягає в тому, що в студії сидить аж сто журі, які сидять у споруді, що нагадує вулик. Під час виступу вокаліста вони можуть встати з місця, якщо їм сподобалось, або продовжити сидіти, якщо — ні. В одному випуску участь беруть тринадцять учасників. Той, на виступі якого стало найбільше людей, отримує приз у розмірі 500 тисяч гривень.

Як виглядає місце, де сидять 100 членів журі шоу Співають всі
Як виглядає місце, де сидять 100 членів журі шоу Співають всі

Схожі статті

Забрала фату Могилевської і вийшла заміж за кохання всього її життя: як виглядає дружина екс-обранця зірки?

20 років тому Наталія Могилевська розповіла світу про своє велике кохання. Але вже незабаром це кохання дісталося інший, яка вийшла заміж за колишнього зірки.

Камалія може зробити велику помилку: відомий блогер розкрив неприємні подробиці життя найбагатшої співачки

Відомий український блогер Богдан Беспалов, на тлі новин про весілля Камалії, звернувся до співачки із закликом не робити помилок. А доки він записував ролик, артистка покинула країну.

Тихесенько видалився із соцмереж і втік із України: де зараз перебуває багатодітний Андрій Доманський?

Вже 2 роки Андрій Доманський не виходить на зв'язок. Журналісти довго з'ясовували, куди він подівся, поки сам телеведучий видалився з мереж та втік з України.

Альона Омаргалієва розповіла про третю невдалу вагітність від Тамерлана і назвала причину: “Він не в грі”

Знаменита українська співачка Альона Омаргаієва вперше розповіла про третю невдалу вагітність та зізналася, що стало причиною її втрати. Деталі в статті.

Коли королева вже не ти: Каменських, Таюне, Мейхер – зірки, які назавжди втратили колишню популярність

Ще два роки тому вони були на піку популярності та користувалися безмежним коханням багатомільйонної аудиторії шанувальників, які не пропускали жодного концерту..

Джамала вразила стильними образами для вагітних жінок, яким ось-ось народжувати – красиво та дуже комфортно

Співачка Джамала завжди вражала своїми оригінальними образами. Навіть будучи вагітною на останньому терміні, артистка виглядає неймовірно стильно. Конкуренцію їй може становити лише Лілія Ребрик.