“Не втратимо зв’язок”: реперка Альона Альона записала чуттєву пісню мовою жестів для людей із вадами слуху

Музика стала невід'ємною частиною життя кожної людини. Вона допомагає розслабитись та відключити мозок. Однак, на жаль, не всі мають можливість насолодитись нею.

Наше життя повне можливостей. Людина може досліджувати найвіддаленіші куточки світу, створювати грандіозні проекти та просто насолоджуватись усіма благами цивілізації. Втім, є ті, кому не доступні базові можливості. Наприклад, у багатьох людей є вади слуху, які значно ускладнюють їм життя. На щастя, наука та медицина не стоять на місці, і ледь не щодня з’являються нові девайси, покликані допомагати людям. Окрім цього, з кожним роком інклюзивність все більше проявляється в усіх сферах життя. Чи то освіта, ти то звичайне облаштування громадських місць, із урахуванням потреб людей із певними фізичними особливостями. Навіть у сфері музики починають з’являтися продукти, адаптовані для кожного з нас.

Так, наприклад, реперка Альона Альона презентувала нову пісню, яку точно зможуть почути всі.

“Не втратимо зв’язок”

Реперка Альона Альона активно порушує суспільно важливі проблеми. Нещодавно вона створила петицію та почала збір підписів для збереження гірського масиву на Закарпатті під назвою Свидовець. На його місці планують збудувати гірськолижний курорт, який знищить майже півтори тисячі гектарів флори.

Цього разу дівчина порадувала прихильників новою піснею “Не втратимо зв’язок”. Головною особливістю цієї композиції є форма виконання, адже замість слів тут присутня мова жестів. На своїй сторінці в Instagram дівчина опублікувала відео та невеличкий допис про свою нову музичну роботу. Альона Альона разом із організацією “Відчуй” створили коротенький відеокліп, де жестовою мовою виконали пісню.

В описі реперка написала, що мріє про те, щоб музику могли слухати та відчувати всі, не зважаючи на фізіологічні особливості. Також вона закликала підписників записувати свої власні відео під цю пісню та робити субтитри, щоб українська музика лунала скрізь.

Також Альона Альона створила версію пісні зі словами, яка доступна на різних музичних платформах.

Схожі статті