Українець помер від коронавірусу, тому що віддав свій кисень синові

Хворим з пневмонією в українських лікарнях дають подихати киснем тільки 15 хвилин на добу.

В одному з районних центрів хворий на COVID-19 чоловік віддав свою добову дозу кисню синові і помер. Адже через брак в українських лікарнях таких необхідних для важкохворих з COVID-19, які задихаються, кисневих концентраторів пацієнтам дають подихати киснем тільки 15 хвилин в день.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook волонтерка з Києва Дана Ярова.

За словами волонтерки, влада замовчує серйозну проблему в українських лікарнях з киснем, що призводить до таких жахливих наслідків.

“У районному центрі батько і син потрапили до лікарні. 15 хвилин на добу їм давали кисень. Батько відмовився від своїх 15 хвилин на день на користь сина. Батько помер, сина продовжують лікувати. Тільки от не знаю, за померлого батька йому дають ще 15 хвилин кисню чи вже ні”, – зазначила вона у своєму дописі.

В наступному дописі Дана заявила, що не хоче називати імена цих людей, щоб ще більше не травмувати нещасних родичів загиблого.  Водночас зазначила, що трагедія трапилася в Білій Церкві.

Скріншот коментарів
Скріншот коментарів

Жінка розповіла, що сама перехворіла коронавірусною хворобою. При цьому задихалася так, що не могла говорити, тому розуміє, як почуваються люди з важким перебігом хвороби і без кисневого концентратора.

Сегодня я опять искала кислородный концентратор. И опять нашла его у Леся Литвинова. Концентратор для человека, который…

Опубликовано Dana Yarovaya Вторник, 17 ноября 2020 г.

Волонтерка порівняла нинішню ситуацію з нестачею кисню в лікарнях з гестапо і Освенцимом і звинуватила владу в розтраті коштів з ковідного фонду і бездіяльності.
У коментарях під дописом френди жінки підтверджують інформацію про обмеження при використанні кисневих апаратів в медичних закладах, деякі зазначають, що їм під час лікування дозволяли подихати тільки по 30 хвилин на добу.

UPD.: МОЗ відреагувало на повідомлення та перевірило 3 лікарню міста Біла Церква. Виявилося, що проблем з киснем у медзакладі немає, і такої історії там не траплялося. Згодом і волонтерка Дана Ярова повідомила, що інформацію не перевіряла, а написала зі слів вдови, і вибачилася за недостовірність свого допису.

“Я визнаю, що на своєму пережитому ковіді, і тому, що я бачила в лікарнях і реанімаціях за півтори місяці своєї хвороби, помноженому на постійних розмовах з київськими волонтерами та постійним пошуком кисневих концентраторів, помноженому на ридання в трубку жінки, яка поховала чоловіка, я виявилася в павутині власних емоцій і емпатія, і повірила людині і не перевірила інформацію”, – написала волонтерка в соцмережі Facebook.

Схожі статті

Вікна з квартири колишньої дружини Дзідзьо виходять на маєток Андрія Данилка: як виглядає будинок Сердючки

Співачка Slavia поділилась знімками зі свого вікна, як виявилось, артистці відкривається вигляд на розкішний будинок на Хрещатику, в якому живе Андрій Данилко. Як виглядає квартира знаменитості?

Камалія вразила розкішним образом у мілітарі стилі: ось яку красу проґавив бізнесмен Мохаммад Захур

Камалія, як і більшість українських виконавців, активно долучається до благодійних заходів, що присвячені зборам коштів на потреби ЗСУ. Днями зірка показала ефектний образ на одному з таких вечорів.

Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося

Чоловіки ніяк не можуть залишити конфлікт, що трапився понад 8 років тому. Іво Бобул хоче особистих та щирих вибачень, а Вірастюк не розуміє, чому повинен просити пробачення.

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.