“Правила повинні змінюватись, тому що змінюється світ”: як Харлан та Усик відстоювали інтереси на арені спорту

Поки український народ виборює державність, вітчизняні спортсмени відстоюють Україну на міжнародній арені спорту. Складнощі великого спорту.

Олександр Усик

Всесвітньо відомий боксер Олександр Усик має звання чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF. Не одноразово спортсмен повертався в Україну з черговим званням переможця.

Усик та Харлан відстояли честь України у великому спорті
Усик та Харлан відстояли честь України у великому спорті

Скандал у боксі відбувся між українським чемпіоном та Тайсон Ф’юрі. Бійці мали провести спільний бій, навіть визначили дату. Але не склалося. Спортсмени не змогли поділити гонорар. Команда Тайсона Ф’юрі наполягала на розподілі 70 на 30, звісно на користь британського боксеру. Та не очікував ніхто, що Усик погодиться.

Українець прийняв умови, але не забув поставити свої. Олександр наполягав, щоб противник пожертвував Україні, у вигляді благодійності, один мільйон фунтів.

Олександр Усик проявив нескореність духу на світовій арені спорту
Олександр Усик проявив нескореність духу на світовій арені спорту

Та бій так і не відбувся. Усик зізнався, поєдинок був би принциповий. Його турбували не гроші, а звання “абсолюта”. Олександр зрозумів, сам “Циганський король” не збирається виходити з ним на ринг.

Ольга Харлан

32-річна фехтувальниця Ольга Харлан, на чемпіонаті світу з фехтування, розгромила росіянку Ганну Смирнову. Після матчу Ольга виказала неповагу суперниці, відмовившись потиснути їй руку. Міжнародна федерація фехтування оголосила про дискваліфікацію української спортсменки.

Екс-тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко підтримав Ольгу. Андрій виклав пост в Instagram, де засудив несправедливе рішення.

Ситуація викликала обурення світової спільноти. Наразі FIE заявили, правила поведінки на матчах буде змінено. Замість традиційного рукостискання, вводять дистанційне привітання. Тож в подальшому українці зможуть ігнорувати спортсменів країни-агресора. Ольга змінила світ.

“Правила повинні змінюватись, тому що змінюється світ” – заявила Оля.

До речі, ще 3 роки тому Ольга Харлан стала прототипом для ляльки. Компанія Mattel створила Барбі-фехтувальницю. Для цієї лінійки іграшок, виробник обирав жінок, що надихають.

Ольга Харлан проявила нескореність духу на світовій арені спорту
Ольга Харлан проявила нескореність духу на світовій арені спорту

Схожі статті

Живе з іншою жінкою, має 4-х дітей і не стає старшим: як склалася доля Захура після розлучення з Камалією

Свого часу стосунки Камалії та мільярдера Мохаммада Захура були зразковими для українських глядачів, адже здавалося не можна знайти більш гармонійної пари.

МастерШеф 13 сезон 12 випуск від 27.04.2024: хто назавжди покинув шоу – “Програвати треба з гідністю”

Хто покинув "МастерШеф-13" вже відомо. Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, хто на цей раз не впорався із завданням і назавжди покинув шоу.

Які пенсії отримують Ротару, Поплавський та інші легенди естради: “Заправити машину і доїхати до Закарпаття”

Знаменитий український виконавець Іван Попович вперше висловився про пенсії для українських артистів, в особливості тих, які стали легендами естради та присвятили їй все своє життя.

34-річний Позитив зробив Мішель Андраде пропозицію і не стримав почуттів: “Тільки обіцяй, що назавжди”

Український виконавець, який відомий під псевдонімом Позитив, вразив мережу цікавою новиною. Чоловік публічно зробив пропозицію експідопічній Потапа.

Сніжана Єгорова вперше висловилася про старшу дочку: “Надто довго народжувала одного за одним трьох дітей”

Знаменита українська телеведуча Сніжана Єгорова, яка втекла з України ще в 2021-му і раптом вийшла на зв'язок та засудила свою дочку Стасю Ровінську.

“Якого чорта все скривати?”: колега Єфросиніної та Горбунова розкрив те, що так довго приховувала Маша

Український ведучий не зміг промовчати та прокоментував конфлікт, який став причиною скандалу між його колегами - Єфросиніною та Горбуновим.