Помер футболіст Дієго Марадона: спортсмену було 60

Легендарний колишній нападаючий збірної Аргентини і Барселони Дієго Марадона помер у віці 60 років.

Сьогодні, 25 листопада помер легендарний футболіст Дієго Марадона. Всесвітньо відомому екснападнику футбольної збірної Аргентини і Барселони було 60 років.

Про це повідомляє видання CNN.

Як стало відомо, на початку листопада Марадона був госпіталізований через крововилив в мозок. Йому провели операцію на головному мозку через субдуральну гематому, і виписали з лікарні 11 листопада.

За інформацію джерела, легендарний аргентинець помер сьогодні вранці за місцевим часом в місті Тігре через зупинку серця.

Дієго Марадона
Дієго Марадона

Останній раз Марадона виходив у світ 30-го жовтня. Тоді він прийшов на матч чемпіонату Аргентини між Хімнасією і Патронато. Перед грою футболіст отримав пам’ятну дошку і поїхав в лікарню через погане самопочуття. В ніч з 24-го на 25-е листопада біля дому знаменитості помітили машини швидкої допомоги.

Чим знаменитий Дієго Марадона?

Футболіст виступав на позиціях атакувального півзахисника і нападника, завершив свою блискучу кар’єру в 1997-му році.

Марадона представляв такі клуби, як “Аргентинос Хуніорс”, “Барселона”, “Севілья””Бока Хуніорс”, “Наполі”, і “Ньюеллс Олд Бойз”. За збірну Аргентини легендарний футболіст провів 91 матч та забив 34 голи.

Найбільшим успіхом у кар’єрі Марадони стала перемога на чемпіонаті світу 1986 року.
Марадона запам’ятався як автор одного з найвідоміших голів в усій історії футболу. Так, на 51-й хвилині чвертьфіналу Чемпіонату Світу в 1986 році він відправив м’яч у ворота англійців рукою, цей гол і приніс команді Аргентини перемогу з рахунком 2:1.

Дієго Марадона

По завершенні кар’єри гравця Марадона став футбольним тренером та телекоментатором. Від жовтня 2008 року по липень 2010 року Марадона був головним тренером футбольної збірної Аргентини, наслідком чого стало те, що вона дійшла до чвертьфіналу чемпіонату світу 2010.
Дієго Марадона є власником кількох чемпіонських титулів. Він отримав звання найкращого футболіста 20 століття за результатами голосування на офіційному сайті ФІФА, він набрав 53,6 % голосів; за версією ж футбольної Комісії ФІФА, Марадона — 3-й футболіст у XX столітті. Марадона став першим володарем престижного “Золотого м’яча”.

Схожі статті

Сіамські близнючки розповіли про їхні романи: одну приваблюють чоловіки, а друга в них не зацікавлена

19-річні Міа та Лія розуміють, що приватне життя має залишатися приватним. Але щоб незнайомці не турбували інших, вирішили розповісти про те, як це - бути сіамськими близнючками.