Повний локдаун в Україні: уряд готує два варіанти розвитку подій

У Офісі президента говорять про можливість введення в Україні повного локдауна.

За словами представників Офісу Володимира Зеленського у зв’язку зі зростанням випадків захворюваності на COVID-19 уряд може піти на посилення карантинних заходів.

При цьому в Уряді називають дві дати введення локдауна, який триватиме два тижні. За першим варіантом це станеться 25 грудня і тотальний карантин триватиме до 17 січня, тобто до закінчення свят. Але якщо ситуація не покращиться, введення таких заходів стане можливим вже з 7 грудня і у такому випадку тотальний карантин закінчиться 20 грудня.

Кабінет міністрів України
Кабінет міністрів України

У Офісі президента відмітили, що перші результати “карантину вихідного дня” можна буде побачити вже наступного тижня і тоді остаточно стане зрозумілим чи готуватися до локдауну, чи ні. Поки що на всій території України до 30 листопада діє “локдаун вихідного дня”.

Щодо дат повного локдауна остаточного рішення Уряду країни поки що немає. При цьому Денис Шмигаль заявляє, що повний локдаун це як запасний варіант для стабілізації ситуації з COVID-19 і задіють його лише тоді, коли стане зрозуміла неефективність “карантину вихідного дня”.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Зі свого боку Уряд також розглядає три сценарії розвитку подій для введення локдауна.

Згідно з першим сценарієм це буде можливо після прийняття відповідних економічних законів для підтримки бізнесу.

Другий сценарій передбачає введення локдауна не раніше 15 грудня і триватиме до закінчення свят.

За словами представника Кабінету міністрів цей варіант найвірогідніший, але знову ж таки, все залежатиме від статистики захворюваності на COVID. Також такий варіант дасть можливість підприємцям підготуватися до нових обмежень.

І третій сценарій передбачає обмеження роботи ряду підприємств починаючи з 29 грудня на два-три тижні. Його називають найбільш м’яким, адже у підприємців буде можливість закрити всі справи до кінця року.

Остаточного рішення щодо дат введення повного локдауна поки що не прийнято і все залежатиме від епідеміологічної ситуації.

Схожі статті

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?