“Непораховані з 1932”: українські студенти створили онлайн-ресторан зі стравами часів Голодомору (фото)

Студенти Української академії лідерства презентували онлайн-ресторан зі стравами, які допомогли українцям виживати у Голодомор.

28 листопада, в суботу, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору. Напередодні, студенти Української академії лідерства запустили в рамках проєкту “Непораховані з 1932” своєрідний онлайн-ресторан зі стравами, якими українцям довелося харчувалися під час страшного Голодомору 1932-33 років.

Голодомор — це геноцид українського народу, вчинений в 1932–1933 роках керівництвом Радянського Союзу, щоб упокорити українців та зламати їхній спротив сталінському режиму.

Тоді з України вивезли весь урожай та відібрали в селян худобу, не залишивши людям ні крихти хліба. За даними Інституту національної пам’яті від масового штучного голоду, організованого радянською комуністичною владою, в Україні померло від 4, 5 до 7 мільйонів осіб.

Трав’яники
Трав’яники

Щоб вижити, українські селяни їли усе: листя, жолуді, солому, кору, траву, різні бур’яни.

На сайті проєкту представлені страви, які готували в той жахливий час із найнесподіваніших інгредієнтів.

У графі «Дізнатися ціну» – інформація про те, як кожна з цих страв допомогла не померти людям та спогади очевидців трагедії.

Хлібці
Хлібці

В “меню” можна побачити такі страви, як “трав’яники” з трави та льону, “затеруха” з кори берези та борошна, “товченики” з перетертої з сіллю дрібної риби.

На сайті також представлені відеоролики, на яких старенькі розповідають про жахи Голодомору, а також інформаційні відео про факти, поширені міфи, Голодомор у світовому контексті, і намагання приховувати правду про злочин.

Схожі статті

Кароль і Полякова пасуть задніх: Дорофєєва “обскакала” колег та зібрала 6000000 гривень за півтори години

Відома українська співачка Надя Дорофєєва та блогер Міша Лебіга встановили абсолютний рекорд. За півтори години прямого ефіру інфлюенсери зібрали 6 мільйонів гривень.

Прийомний син Лілії Подкопаєвої поступив у престижний виш США: за рік навчання там можна дім купити

Лілія Подкопаєва поділилась зі своїми прихильниками чудовою новиною, її 18-річний прийомний син вступив до університету в США, де за навчання в ньому потрібно витратити кругленьку суму.

“Киці Потапа”: дружина, любов всього життя та “просто” подружки – біля кого крутиться Олексій Потапенко

Насичене особисте життя репера Потапа неабияк цікавить користувачів, адже нерідко в Мережі ширяться чутки про його розлучення. Що відомо про колишніх та нових подруг скандального співака?