Карантин вихідного дня скасували: які обмеження чекають на українців тепер

Карантин вихідного дня скасовують.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає доцільним рішення скасувати дію карантину вихідного дня. Він вважає, що даний захід, який уряд ввів 14 листопада, вже встиг показати свою ефективність.

Число тих, що одужали, вперше з початку епідемії перевищило число тих, хто захворів. За словами Очільника уряду, кількість хворих зменшилася на 6 тисяч осіб за попередній тиждень.

Також Денис Шмигаль зазначив, що введений карантин вихідного дня допоміг стабілізувати ситуацію у лікарнях, відведених для хворих на коронавірус. Зараз там зайнято 27-28 тисяч ліжок. Про це Денис Шмигаль доповів на засіданні Уряду.

Так само вважає, що карантин вихідного дня допоміг стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції і Володимир Зеленський.

При цьому міністр охорони здоров’я Максим степанов вважає, що попередні заходи не показали свою ефективність, оскільки число хворих досі перевищує 13 тисяч за добу.

На його думку, така ситуація склалася через те, що українці не дотримувалися всіх запроваджених обмежень у повній мірі.

Денис Шмигаль на засіданні Уряду повідомив, що зі скасуванням карантину вихідного дня прийдуть нові обмеження та правила.

Тепер на всій території України діятимуть обмеження, характерні для “помаранчевої карантинної зони”.

Незважаючи на покращення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції, Уряд не виключає можливості посилення карантинних заходів. При цьому, як зауважив Денис Шмигаль, усі зміни узгоджуватимуться з керівництвом областей та мерами міст.

На даний момент відомо, що більшість керівників органів місцевого самоврядування підтримують скасування концертів за масових гулянь на період новорічно-різдвяних свят. А доступ до ялинок надавати обмеженій кількості людей за раз.

Схожі статті

Артист чи удавальник? Чому Артема Пивоварова звинувачують у кривляннях та як він перепрошував у хейтерів

32-річного виконавця здавалося обожнює вся країна. Проте, навіть у цього талановитого чоловіка є хейтери, що буквально переслідують артиста.

Євген Кошовий розсекретив, ким хоче стати його 16-річна дочка і оцінив її амбіції: “Стадіон, то стадіон”

Знаменитий український комік Євген Кошовий висловився на рахунок майбутнього своєї дочки та розповів, ким вона збирається стати у майбутньому.

Колеги ненавиділи Узерлі сильніше, ніж Хюррем Султан в гаремі у “Величному столітті”: все через один вчинок

Найпопулярнішим турецьким серіалом можна по праву вважати багатосерійну драму "Величне століття", яка розтягнулася на велику кількість сезонів та подарувала світу нову Роксолану.

Даша Астаф’єва приховує, що вийшла заміж за молодого багатія: обранець на 10 років молодший – блогер

Скандальний блогер Богдан Беспалов заявив, що одна із найкрасивіших жінок в українському шоубізі Даша Астаф'єва таємно вийшла заміж. Що відомо про її обранця та перша реакція знаменитості.

Опубліковано знімок Кацуріна із зататуйованим торсом. На фото він не сам: поруч не Надя, а чоловік (ФОТО)

Надя Дорофєєва заінтригувала Мережу фотографією, на якій її чоловік блогер та ресторатор Михайло Кацурін разом зі своїм близьким другом готують вечерю. Що дивного було на знімку?

Фіналістка “Холостяка” Яна Соломко вдруге вийшла заміж та поділилася кадрами зі свята: знову дружина

Знаменита співачка Яна Соломко, яка не так давно оскандалилася в Україні через свою позицію, знову вийшла заміж. Ексклюзивними кадрами з торжества вона поділилася 27 березня.