Найменший український музей світу

Останніми роками в Україні почали створювати багато незвичних і інтерактивних музеїв.

Такими незвичними музеями є музей мініатюр і музей мікромініатюр.

Якщо про музей мініатюр багато хто чув і був, то музей мікромініатюр –це щось дійсно нове. Цікавість підсилює той факт, що у світі таких музеїв всього 2. І один з них в Україні.

Музей мікромініатюр розташований на території Києво-Печерської лаври і вважається одним з найнеймовірніші музеїв світу.

У музеї мікромініатюр можна побачити портрет на вишневій кісточці, статую на носі комара, караван верблюдів у пустелі  у вушку голки, троянду у людській волосині і ще багато дивних і незвичних речей. Найменша книжка світу, “Кобзар” Тараса Шевченка теж є серед експонатів цього музею.

Серед нових робіт музею макет корабля “Санта-Марія” і золотий макет вітряка.

Експонати музею мікромініатюр
Експонати музею мікромініатюр

Відвідувачі музею, ділячись враженнями, кажуть, що це щось неймовірне і побачите не вкладається у голові. До того ж багато хто бував в музеї не один раз і кожного разу відчувають шок від побаченого.

Вражає також і те, що всі експонати музею Микола Сядринський виготовляє вручну і сам придумує дизайн і матеріал скульптури. А кожен експонат виготовляється за індивідуальною технологією. Автор а було визнано найкращим мініатюристом у світі. А його роботи зберігаються у музеї Андорри, московському Політехнічному інституті і угорському містечку художників Сен Андре.

Музей мініатюр розташований у Гідропарку (м. Київ). У ньому представлені всі найвідоміші споруди Україні. У музеї можна побачити Ластів’яче гніздо у Ялті, мініатюрний Хрещатик, Оперний театр, будинок з химерами, Успенський собор Києво-печерської лаври і ще багато відомих будівель з усіх куточків України.

Арка Дружби народів у парку "Україна в мініатюрі"
Арка Дружби народів у парку “Україна в мініатюрі”

Ідея створення парку виникла ще у 2000 році, а запрацював він у 2006. Спершу парк називався «Київ у мініатюрі», а тепер він розширився і називається «Україна в мініатюрі».

Схожі статті

Жінка відростила 13-метрові нігті та потрапила у Книгу рекордів Гіннеса: яка довжина була у її попередників?

63-річна жителька Міннесоти почала відрощувати свої нігті ще у школі. Проте, вона не перша, хто має таке досягнення. Ким були її попередниці та який рекорд тримали вони?

Відома іспанська акторка показала фото своєї доньки, батьком якої є її рідний син: як таке можливо?

Акторка показала фото однорічної доньки та зауважила, що вона цілковита копія свого батька. Подробиці історії читайте у матеріалі порталу Сенсація.

Найстарший чоловік у світі повідав, як дожив до 111 років та дав дієві поради: “Щоп’ятниці їм фіш-енд-чипс”

Судді Книги рекордів Гіннесу визначили найстаршого чоловіка у світі. Хто він, де живе та які секрети довголіття чоловік повідав світові, читайте в матеріалі порталу Сенсація.

Тримали вдома 159 котів та 7 собак: чому подружжю виписали заборону на утримання домашніх тварин?

Подружню пару з Франції засудили за неналежне поводження з тваринами. Вони тримали купу котів та собак квартирі. Чим обернулося для них таке "піклування"?