Українська гривня стане міцніше: Що буде з цінами на продукти навесні 2023 – не подешевшають

Коливання цін в Україні відбувається майже щомісяця, все це залежить від інфляції, зростання долара та стабільності гривні. Від всіх цих чинників залежить зростання цін на продукти.

Останній час курс долара становив 40 гривень, але зараз він становить 38 гривень. З євро ситуація 42-40. Тобто проміжок однаковий, і зниження долара та євро свідчить про те, що українська гривня міцнішає. Але якщо раніше це свідчило про зниження цін на більшу кількість продуктів. Але цього року сподіватися на зниження цін. Про це розповів Сергій Фурса в ефірі ранкового шоу “Сніданок з 1+1”.

Новий курс валют

“Можна сказати, що дешевшати нічого не буде. Інфляція цього року буде менша, ніж минулого, але все одно вона буде досить велика” – розповів Сергій.

Наприклад, останні 3 місяці ми помітили значний ріст цін на яйця, молочні продукти, овочі, крупи, чай, каву, рибу, м’ясо. Тобто, на всі основні харчові продукти ціни виросли в рази. Але це стосувалося зростання долара, а тепер він знизився, та яйця й інші продукти дешевшати не будуть.

Нові ціни на продукти

Щоправда, ціна на молочні продукти, курятину та яйця може лише встановитися остаточно та деякий час не коливатися. Але меншати ціна  точно не буде. З овочами та фруктами, які вважаються сезонними ситуація буде трохи гіршою, оскільки навесні огірки, молода капуста, картопля, помідори, зелень – це все є дорогим з року в рік. Тому ціни на овочі будуть високими. А от в другій половині весни ажіотаж спаде і ціни можливо стануть трохи нижчими.

Зміна цін на продукти

Тобто, якщо раніше коливання цін залежало від курсу валют, тепер вони жодним чином не означають те, що ціна може зменшитися. Тож, за словами експерта спочатку має закінчитися війна, а вже потім можна буде думати про стабілізацію цін на продукти та інші необхідні речі для нормального, повноцінного життя.

Схожі статті

Їй вже 42: як склалася доля і як сьогодні виглядає українська дівчинка-мауглі Оксана Малая (ФОТО)

Свого часу історія знаменитої дівчинки-Мауглі вразила всю країну, а обличчя героїні тисячі сюжетів знали абсолютно всі. Що з нею стало після отримання такої слави?

Народила в 11 і в 14: як склалася доля наймолодшої мами України та як сьогодні виглядають її діти (ФОТО)

20 років тому Надія Гнатюк стала наймолодшою матір'ю в країні. Дівчина народила малюка в 11 і одразу ж стала знаменитістю на батьківщині. Як вона поживає зараз?

Їм скоро буде по 8 років: як склалася доля і як сьогодні виглядають одеські п’ятернята та їхня мама (ФОТО)

2016 року в мережі прогриміла новина про те, що в Одесі жінка народила 5 дітей. Про неї знімали безліч сюжетів, писали на різних платформах, але щастя йшло за руку з бідою.

Новий законопроєкт про мобілізацію: хто має право на відстрочку, електронні повістки та що буде з ухилянтами

Український уряд вніс новий законопроєкт до Ради, який стосується мобілізації, обмежень по відношенню до ухилянтів та відстрочки. Детальніше в нашому матеріалі.

У Kyivstar стався збій. Компанія прокоментувала несправності і розповіла, як налагодити звʼязок та інтернет

Представники оператора "Київстар" офіційно повідомили про масштабний збій у системі та розповіли, як можна обійти його і налагодити у телефоні зв'язок.

Водії, будьте пильними: змінилося важливе правило дорожнього руху в Україні. Що тепер під забороною?

На жаль, багато керманичів нехтують правилами зупинки свого авто. Вони не замислюються над тим, що невірно припаркований автомобіль створюватиме перешкоди іншим учасникам дорожнього руху