Богородичні свята: Введення в храм Пресвятої Діви Марії.

У східній Церкві Введення є одним із дванадцятьох найбільших християнських свят. Вшановується 4 грудня – за юліанським календарем. Латинська Церква двома тижнями раніше має спомин цієї події.

Про що свято та чого навчає ?

У Євангелії немає розповіді про подію введення Марії в храм. Натомість з передань дізнаємося, що праведні Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали Богові обіцянку  про те, що, якщо дасть їм дитя, то віддадуть її на службу  у храмі в Єрусалимі. Сталося, що у них народилася дівчинка Марія. І, коли мала три роки, то батьки дотрималися обіцянки. Привели її у храм, де вона вивчала святе писання. Була там до дівочого віку, аж доки не заручили її з Йосифом.

Ця подія навчає нас про те, що храм Божий, як і храм нашої душі не можна занедбувати і треба любити. З храму під час хрещення розпочинається наше земне життя; тут ми в молитвах до Отця Небесного випрошуємо собі благодаті; тут оновлюємо душу, залишаючи на сповіді свої гріхи; звідси ідемо в останню дорогу.

Подібно як Господь мав план на життя Пресвятої Діви Марії, обравши її матір’ю Ісуса Христа, так само Він має план для кожного з нас. Не даймо ж своїми нерозважливими вчинками, лінню, злою вдачею перекреслити  чудовий Божий план нашого спасіння.

На честь празника Введення в храм Пресвятої Діви Марії названо багато православних та греко-католицьких храмів.

Церква Введення в храм Пресвятої Діви Марії, с.Нижнів Івано-Франківська обл.

Зі святом Введення пов’язані такі прикмети:

  • Якщо першим у дім ввійде молодий здоровий чоловік, то увесь рік буде удача.
  •  На Введення не можна нічого позичати.

Жінкам цього  дня бажано залишатися вдома. Добре молитися за зачаття дитини та за добру долю для доньки.

Схожі статті

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.