Рубрики: Кулінарія
25.09.2024 14:38

Пів кілограма крем-сиру з кефіру за 5 хвилин та 70 гривень: виходить смачніше і дешевше, ніж купити в АТБ

Забудьте про покупний крем-сир! Отримати основу для смачної намазки чи ролів можна вдома, використавши мінімум інгредієнтів. Результат виходить не тільки смачним, але й корисним.
Поділитися

Крем-сир на кшталт “Філадельфії” — це дуже смачно! Але одна невеличка упаковка коштує досить дорого, якщо ви полюбляєте ласувати таким сиром регулярно. Коли хочеться чогось смачного та вершкового, то приготувати аналог “Філадельфії” можна самостійно. Домашній крем-сир не лише обійдеться вам значно дешевше магазинного, але й буде натуральнішим.

Основою для приготування зазвичай виступає сметана або кефір. Найбільш популярним та простим рішенням буде саме кефір з жирністю не нижче 2.5%. Якщо цей показник менший, отримати бажану текстуру та смак буде складніше. Також для приготування вам знадобиться сіль, марля або кухонний рушник, друшляк та глибока миска чи каструля.

До 1 літру кефіру краще додати 200 мл сметани жирністю 20%. Так можна досягнути кращих смаку та консистенції. Солі на таку кількість суміші потрібна 1 чайна ложка, але на власний розсуд можете додати більше чи менше. Всі інші інгредієнти, як зелень й часник (наприклад, для приготування намазки) рекомендується додавати в уже готовий продукт.

Домашній вершковий сир, приготований з кефіру та сметани

Змішавши всі інгредієнти, перекиньте суміш на друшляк, застелений кількома шарами марлі. Знизу розмістіть посудину, в яку буде стікати сироватка. Після години очікування зав’яжіть марлю та розмістить зверху прес. Цю “конструкцію” поставте в холодильник на 12 годин, а краще 1 добу. Завдяки цьому ви отримаєте близько 350 г крем сиру та корисну сироватку.

Зауважимо, що жирність у домашнього крем-сиру значно нижча, ніж у магазинних. Але це можна вважати перевагою при регулярному вживанні, оскільки продукт виходить менш калорійним, завдяки чому підходить для дієтичного харчування під час схуднення.