Рубрики: Новини
05.06.2024 21:42

45-річна Оля Полякова висловила обурення через бездіяльність людей навколо: “Чому ми досі тільки говоримо”

Популярна українська співачка Оля Полякова висловила невдоволення ситуацією в Україні. Зірка звернулася з критикою і до влади, і до людей. Як відреагує суспільство на слова артистки?
Поділитися

Червень відомий у всьому світі як місяць гордості. Це час, коли мільйони людей викладають пости в соціальних мережах та виходять на вулиці, аби відзначити боротьбу за рівність, права та гідність кожної людини, незалежно від її сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності.

Місяць гордості — це не лише яскраві заходи, але й важливе нагадування про ті виклики та дискримінацію, з якими все ще стикаються представники ЛГБТК+ у всьому світі. В цьому контексті надзвичайно важливо, коли популярні особистості відкрито висловлюють свою підтримку спільноті.

Оля Полякова закликала негайно надати ЛГБТК+ рівні можливості

Однією з таких зірок є Оля Полякова, яка нещодавно нагадала про обмеження та виклики, які все ще актуальні для ЛГБТК+ в Україні. Співачка відверто обурена тим, що у 2024 році доводиться продовжувати розмови про рівні права замість того, щоб забезпечити їх для всіх людей, незалежно від їхньої орієнтації. Полякова також звертає увагу на безглуздість страхів, котрі вирують у противників ЛГБТК+.

“Поки хтось переживає, що веселка перетворить їх на геїв, людям доводиться оформлювати фіктивні шлюби з друзями”, — наголошує на несправедливості артистка

Через бюрократичні перепони представники ЛГБТК+ значно обмежені у своїх правах у порівнянні із гетеросексуальними парами. Якщо немає юридично закріпленого статусу подружжя, то для держави стосунків не існує. Тому Оля Полякова вкотре звертається до влади з вимогою прийняти два “завислих” законопроєкти, які дозволять ЛГБТК+ дійсно мати рівні права, а не лише говорити про них.

Підтримку спільноті висловили також інші зірки, зокрема, співак Володимир Дантес. Спільно з дизайнеркою Дашею Кацуріною вони навіть створили фільм, в якому намагалися показати всю абсурдність обмежень, що продовжують діяти для людей ЛГБТК+ в Україні.

Оля Полякова закликала негайно надати ЛГБТК+ рівні можливості