Рубрики: Новини
01.09.2024 12:57

Побігла на балкон без дозволу Ектора: завдяки чому кулінари потрапили до двадцятки 14 сезону “МастерШеф”?

У новому сезоні перед двадцяткою учасникам вирішили влаштували перевірку навичок досить простими стравами. Але навіть з ними впоралися далеко не всі. Хто не зміг переконати Ектора своєю роботою?
Поділитися

Визначити двадцятку учасників, які боротимуться за звання найкращого кулінара-аматора, суддям “МастерШеф” завжди складно. Тому цього сезону автори шоу вирішили влаштувати перевірку навичок у досить простих стравах. Це дозволило не втратити сильних учасників, відсіявши тих, хто не володіє навіть достатніми базовими навичками.

Тому найпершим випробуванням стала робота з фритюром. Судді хотіли перевірити вміння учасників правильно підготовлювати й нарізати продукт, здатність заходити ідеальний баланс спецій, а також навички обсмажування та здатність підтримувати правильну температуру. На кожному з етапів недосвідчені кулінари могли припуститися помилки.

Ектор Хіменес-Браво анонсує конкурси, в яких учасникам потрібно працювати з фритюром. Джерело: телеканал СТБ

Першою стравою, яку потрібно було приготувати учасникам, стала фіш-енд-чипс. Вона може здаватися простою і це справедливо. Але недостатньо здібний кулінар не впорається з нею. І один з учасників покинув проєкт уже на етапі підготовки філе риби. А загалом після першого конкурсу проєкт покинули 4 людей. На балкон піднялися 3 учасники.

На другому етапі учасники продовжили працювати з фритюром та готували пухкеники. Замість Ектора оцінювати результати прийшла Оля. Вона теж відправила додому 4 кулінарів: дівчину, яка замісила тісто, але не встигла приготувати його, двох учасниць з неякісними стравами та хлопця, який зіпсував тісто та взяв страву у колеги.

Ольга Мартиновська відправляє Олексія Варакуту додому за використання чужої страви. Джерело: телеканал СТБ

Цього колегу — Владислава Захарова — Мартиновська не лише залишила на проєкті, а й підняла на балкон. Звісно, згідно з правилами чоловік також мав би поїхати додому. Але крім нього зі стравою не впорався ніхто. Також Ольга поставила себе на місце Владислава, і в аналогічній ситуації вона не змогла б відмовити у допомозі.

У третьому конкурсі суддівську естафету отримав Володимир. Учасники мали змогу готувати у фритюрі будь-яку страву, окрім страв з попередніх етапів. Підтверджуючи статус найсуворішого судді “МастерШеф”, Ярославський відправив додому аж 1 людину. Натомість можливість одразу відправитися на балкон отримали 6 кулінарів-аматорів.

Учасники 14 сезону МастерШеф на балконі після перемоги в конкурсі. Джерело: телеканал СТБ

Нагадаємо, що без додаткових випробувань на балкон піднялися власниці золотого фартуха Аннет Вовк та Ірину Хандажевську. Дівчата здивували судів на кастингу своїми десертами — моті та шу з кракеліном. А ось Оля свій фартух не віддала нікому. Тому загалом після 3 етапу випробувань до 20 потрапили 13 людей і залишалося 7 вільних місць.

Але претендентів на ці місця було вдвічі більше. Тому організатори влаштували напівпарний конкурс — спільне приготування, але кожен відповідає за страву сам — з хот-догами. Цей конкурс дозволив одразу визначити 6 учасників і на останнє місце претендували одразу дві учасниці — Марія Петришин та Єлизавета Українець.

Марія Петришин та Єлизавета Українець під час фінального вердикту в 2 випуску. Джерело: телеканал СТБ

Ектор вирішив відзначити Марію. Дівчина настільки зраділа, що навіть не дочекалася, коли судді вкажуть їй на балкон, а побігла на нього сама. Єлизавета була надзвичайно засмучена. Але її робота була достойного того, щоб потрапити до двадцятки. Чи варто за це порушити правила? Звісно! Тому Українець стала 21 учасницею нового сезону.