Життя «на віру». Чому Церква засуджує дошлюбне сексуальне життя?

Сучасні молоді люди уже не просто входять у інтимні стосунки для того, щоб попробувати чи підходять одне одному. Вони роками живуть у статусі «на віру» і кажуть, що щасливі. Але чи це правда?

Дивно, що дотепер дехто вважає, що Церква проти інтимної близькості. Якраз навпаки, Свята Церква, як добра мати знає, що людям  потрібне фізіологічне кохання, хоч би для того, що без нього неможливе продовження людського роду. «… і стануть вони одним тілом», – написано к книзі Буття 2:24.

Але правильно, що Церква категорично засуджує дошлюбне сексуальне життя і трактує його як гріх нечистоти.

Під час першого сексуального досвіду людина переживає дуже сильний психоемоційний вибух, який накладає відбиток на усе подальше життя людини, і не лише на статеве. Якщо це відбувається з людьми, які, умовно, «отримали на це право», а по великому рахунку, якщо їх зв’язок благословило небо, то це буде один настрій. Якщо ж люди роблять це з відчуттям, що роблять щось не те, то це буде інший настрій і інші психологічні наслідки. Особливо, для дівчини.

Ще не чужі і вже не рідні

Ще не чужі і вже не рідніНавіть, якщо з дівчиною про це ніхто не говорив, вона знає, що зробила це не так, як би мало бути. А тому відчуття провини все одно прийде і буде мучити.

Дівчина за якийсь час намагатиметься виправити помилку і буде натякати коханому про одруження, але свій головний козир – незалежність вона вже втратила. Найбільша психологічна травма для неї, якщо хлопець ще й дорікне їй за це, мовляв, – легкодоступна. Навіть, якщо у такої дівчини подальше життя складеться добре і вона вийде заміж, вона все одно буде шкодувати про свою нерозсудливість.

Ієромонах Юстин (Бойко) вважає, що, якщо молоді люди до шлюбу хочуть випробувати один одного, то вони взагалі не вірять у те, що їх поєднав Бог. «Тому найкращим приготуванням до шлюбу, – вважає він, – є навчитися один одного любити, тобто, довіряти. Коли вже люди одне одного пізнали, то місце на довіру зникає, а там, де немає довіри, говорити про любов  марно.

Ще в складнішій ситуації опиняється жінка, яка дозволила цей статус життя «на віру» розтягнути на роки. Чоловіка таке життя абсолютно влаштовує: він має під рукою гарну ляльку для інтиму, господиню на кухні. При цьому обов’язків – нуль. Жінку таке становище не може задовольняти, навіть, якщо вона у цьому не зізнається. А, якщо ще й прийшов час і вона хоче народити, то взагалі погано, бо чоловік, зазвичай, сприймає дитину, як конкурента і підсвідомо її не хоче.

Є ще один момент, що гріх нечистоти – це найлегші двері для того, щоб диявол скористався і увійшов з пропозицією спробувати ще щось зі свого набору. І часто, на жаль, трапляється, що такі пари дозволяють собі зради.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.