Науковці виявили зв’язок між кольором очей і схильністю до алкоголізму

Дослідження американських вчених дає відповідь на запитання, люди з якими очима більше схильні до алкоголізму.

Очі можуть багато розповісти про людину, і навіть деякі речі, пов’язані з шкідливими звичками.

Так, американські вчені з Університету Вермонту виявити наявність несподіваного зв’язку між особливостями кольору очей людини і її схильністю до пияцтва.

Результати свого дослідження вони оприлюднили у American Journal of Medical Genetics.

Дослідники стверджують, що світлоокі люди мають вищий ризик стати алкоголіками, чим темноокі.

Повідомляється, що у дослідженнях взяли участь 1263 учасники. Науковці під час дослідження враховували їхній вік, генетичні особливості, стать.

Люді, які мають очі світлих відтінків синього, сірого, зеленого кольору проявили набагато більшу залежність від алкогольних напоїв, ніж люди з карими чи чорними очима.

Кароокі чоловіки і жінки мало п’ють і швидко п’яніють, і їхній організм не встигає звикнути до впливу алкоголю. В них найнижча схильність до зловживання спиртним.

Тим часом блакитноокі можуть випити багато і не сп’яніти, тож їхній організм отримує сильний і тривалий вплив алкоголю.

 

Алкоголь
Алкоголь

Результати дослідження свідчать, що гени, які відповідають за відтінок очей людини, знаходяться в одній хромосомі з генами, які відповідають за залежність від спиртного. Дослідникам же вдалося встановити пряму залежність одного показника від іншого. Однак перед вченими залишається ще багато невивчених питань щодо природи пияцтва та факторів, які змушують людей заглядати в чарку.

Зазначимо, що це не перша спроба наукового світу пов’язати колір очей з пияцтвом. Так, дослідження, проведене у 2000 році показало, що темноокі жінки у середньому випивають 4,91 алкогольних напої на місяць, тим часом власниці блакитних очей випивають за місяць час 5,78 спиртних напоїв. Дослідження у цій галузі спрямовані, в першу на те, щоб зрозуміти природу згубної звички та знайти шляхи, як можна запобігти алкоголізму в людей. Адже алкоголізм є доволі поширеною проблемою в наш час.

Схожі статті

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.