Лист шотландського пастора, написаний на «Титаніку», продадуть на аукціоні

Упродовж сторіччя історія «Титаніка» - британського трансатлантичного пароплава, який зіткнувся з айсбергом у Північній Атлантиці, не перестає хвилювати людство. Звісно ж, не самого корабля, а трагічна доля 1,5 тисячі нещасних, які загинули тоді. І сто років потому все ще знаходяться нові свідоцтва.

На цей раз співчуття викликав 39-річний баптистський проповідник Джон Харпер і його лист до іншого священика, пастора Янга, написаний за три дні до трагічних подій. У листі о.Джон дякував за можливість послужити в його церкві на Пейслі-Роуд в Чикаго. Про це повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Мій дорогий брат Янг, я пишу вам ці рядки як раз перед тим, як ми прибудемо в Квінстаун. Поспішаю запевнити, що я не забув Вас і особливо вашу доброту, поки ми були на півночі

Під час зустрічі тих, хто вижив, один чоловік розповідав, що пастор Джон Харпер не переставав сповіщати благу звістку навіть під час потоплення корабля. Він ходив між людьми, підбадьорував їх і, будучи уже сам у воді, продовжував втішати людей.

Трохи згодом цей свідок, усвідомивши те, що проповідував священник, покаявся і прийняв Ісуса Христа, ставши останнім наверненим Ждона Харпера.

Християнський священник Харпер плив з Англії в Америку, щоб провідати свою сестру і племінницю, а виконав місію, гідну апостолів Ісуса Христа.

Останній лист у своєму житті, який він написав на бланку Титаніка 11 квітня 1912 року, можливо, щоб заповнити якось час, свідчить про нього як про уважну, вдячну, чуйну людину. А його вчинки слугують нам взірцем поведінки справжнього християнина і вірного слуги Божого.

Лист мають намір виставити  на аукціоні Henry Aldridge & Son Ltd 14 листопада. За інформацією  аукціонного дому початкова ціна стартує з $ 39 487,05.

 

Схожі статті

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.