Жінка поділилася як доглядає за «Жіночим щастям» взимку: росте і цвіте безперестанку

Ох, як багато власниць цієї кімнатної рослини безпорадно розводили руками, спостерігаючи за тим, як улюблений вазон пропадає, не знаючи, чим допомогти. Виявляється, є простий і ефективний спосіб.

Улюблений вазон багатьох жінок занепадає саме в такий період – коли починається опалювальний сезон. Знаючи, що спатифіллум  світлолюбива рослина, для того, щоб продовжити цвітіння, його часто ставлять на підвіконня, де восени і взимку більше світла.

Але в цьому й помилка, бо це призводить до висушування ґрунту й листя.

Спатифіллум
Спатифіллум

Зауваживши це, власники починають інтенсивніше підливати рослину. І це – друга помилка, бо найчастіше такі дії призводять до того, що в ґрунті розвиваються хвороботворні мікроби. Згодом корінь починає загнивати і рослина пропадає.

З усіма цими проблемами впорається пергідроль – перекис водню.

Всі знають, що поріз чи іншу будь-яку рану найкраще промити перекисом  водню, бо він вбиває бактерії і грибки. Так само він допоможе спатифіллуму, і не тільки йому.

Попадаючи в ґрунт, перекис водню насичує його киснем і дезінфікує. Кисень розрихлює землю зсередини і пролонгує цей ефект, за рахунок цього не потрібно часто поливати. Крім того, кисень насичує безпосередньо кореневу систему і вбиває усі хвороботворні  організми.

Спосіб приготування розчину

На 1літр відстояної підігрітої до 40 градусів води додати 1 чайну ложку пергідролю. Добре розмішати і підлити розчином вазони.

Підливати потрібно 1 раз у місяць.

Дуже простий і дієвий метод. А головне – випробуваний.

Якщо ж постаратися і знайти «Жіночому щастю» вигідне для нього місце – де багато світла, то він тішитиме вас довготривалим цвітінням ніжних, подібних на білий парус, квіток.

Схожі статті

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.

Стилісти назвали 5 помилок, які ми робимо, коли одягаємо чорне: секрет стильного образу лежить на поверхні

Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад від професійних стилістів. Яких помилок припускається більшість людей, що полюбляє чорний одяг.

Як зберігати часник в квартирі так, щоб він не висихав, не жовтів і не проростав: прості та корисні поради

Сьогодні ми поділимось з вами корисними лайфхаками, що допоможуть зберегти свіжість та колір часнику навіть при низьких температурах.

Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Як досягти корейської дзеркальної шкіри для ідеального кольору обличчя: ці поради прості, але неочевидні

Корейські красуні давно зарекомендували себе як знавці по догляду за собою, адже красивішої шкіри, ніж у них немає ніде в світі. А їхні секрети вже не секрети.