Одна деталь у зовнішності робила наложницю фавориткою Султана: сьогодні вона тільки відштовхує чоловіків

Гарем султана — це складна система, яка управлялася ієрархією, релігією та сімейними узами. Навколо цього явища ходило дуже багато пліток, але далеко не всі вони відповідали дійсності.

Популярний серіал турецького виробництва “Величне століття” свого часу нароболо не тільки багато шуму та зібрав мільйони на переглядах в усьому світі, але створив купу міфів навколо життя султанського гарему. Зачіпали абсолютно все, від одягу рабинь до ієрархії та образу життя всередині Топкапи.

Звичайно, одразу ж в мережі почали з’являтися матеріали, в яких експерти розбирали показане на телебаченні та пояснювали, що з цього не відповідало дійсності. Саме явище гарему було поширене не тільки в Османській імперії, де наложниць мали не тільки султани та їхні спадкоємці, але і просто багатії.

Так само Грема були популярні у різних племенах західної та середньої Азії, у каганатах і навіть у провінціях сучасних Китаю та Індії. Але далеко не в усіх цих формуваннях було можливо просунутися від звичайної наложниці до фаворитки чи султанші.

Історики розповіли про стандарти краси у гаремі султана

Як змінилась головна акторка Величного століття
 Історики розповіли про стандарти краси у гаремі султана

Стандарти краси різних часів звичайно сильно відрізняються. Однак, в більшості випадків вони все одно сходяться на спільних точках: чиста гладенька шкіра, виразні очі, білі зуби, волосся.

Однак є і суттєва різниця у деяких аспектах. Наприклад, ще в 15-му-16-му століттях поняття красивої фігури значно відрізнялося від того, що зараз сприймають за вроду. Так, дівчата модельної зовнішності було не потрапити на вищу ступінь ієрархії у гаремі, адже красива задумкою турецького чоловіка жінка мала мати широкі стегна, виразну фігуру, красиве декольте.

Що не так з серіалом Величне століття
Історики розповіли про стандарти краси у гаремі султана

І такі характеристики можна було побачити навіть через закритий одяг, який мешканки гарему носили щодня.

Примітно, що в серіалі також показані доволі неправдиві речі. Наприклад ізоляція мешканок палацу від світу, хоча насправді вони могли пересуватися містом і навіть подорожували разом з султаном. Також історики наголошують, що усі жителі гарему вели порядний образ життя та усі були релігійними.

Схожі статті

“Їжа, не призначена для людей”: стало відомо, чому насправді європейці та американці не їдять гречку

А чи знали ви, що європейці та американці переважно відмовляються вживати гречану крупу? Причина цьому виявилась на поверхні, експерти пояснили, чому ж більшість навіть не знає, яка гречка на смак.

Підкреслює мішки під очима і зморшки: типові помилки в макіяжі, яких припускається мало не кожна жінка

Макіяж може стати інструментом, який захистить шкіру від недоліків. Проте, іноді вибір сумнівних засобів або неправильна техніка нанесення може навпаки підкреслити певні недосконалості.

Як відчистити білі кросівки від бруду: найдієвіші домашні засоби, про які ви навіть не здогадувались

Власники білого одягу та взуття, час від часу стикаються із неприємними плямами на улюблених речах. Проте сьогодні ми розповімо, як позбутись бруду найпростішими способами.

Наймодніші стрижки на весну 2024: маллет, боб та інші зачіски, які виглядають свіжо та омолоджують

Відкрийте для себе нові трендові зачіски, що стали справжнім хітом весною 2024 року. Це чудова можливість спробувати щось нове та знайти стрижку, що підкреслить ваш шарм.

Модні зачіски для жінок за 40 років, які омолоджують та пасують для тонкого волосся – просто та зі смаком

Сьогодні ми поділимось з вами порадами від професійних стилістів, що запропонували найкращі зачіски для жінок 40+. Саме ці стрижки омолоджують та чудово пасують для тонкого типу волосся.

Як розтягнути вузьке взуття, щоб воно стало зручним: не буде тиснути в пальцях і натирати п’яти

Улюблене взуття почало тиснути? Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних лайфхаків, що допоможуть розтягнути ваше взуття, аби воно знову було зручним та комфортним.