Ні риби, ні м’яса: коли Петрів піст 2024, що можна і не можна їсти по днях, щоб не згрішити в цей період

Стало відомо, коли Петрів піст 2024, що можна і не можна їсти по днях, щоб не згрішити в цей період. Були внесені певні зміни, на які треба звернути увагу.

Петров і Павлов (Апостольський) піст раніше називали постом П’ятидесятниці. Згадки про нього є в Євангелії, в якому також вказані поради та настанови.

Церква розповіла, коли починається Петрівський піст і дала правила

Для того, щоб отримати благословіння Діви Марії, потрібно помолитися в церкві
Церква розповіла, коли починається Петрівський піст і дала правила

За старим календарем, Петрівський піст починається в понеділок, рівно через тиждень після Дня Святого Духа, що йде за Трійцею. Виходить, що це має бути 57-й день після Великодня. Зазвичай, кількість днів у Петрівському пості залежить від дати Великодня, а отже триває від шести до дев’яти дней як правило.

Українська православна церква днями вказала, що у 2024 році Петрівського посту не буде через перехід на новий календар. Тобто цього року П’ятидесятниця припадає на 23 червня, а день Петра і Павла — на 29 червня, тому постити не потрібно.

 Церква розповіла, коли починається Петрівський піст і дала правила. На фото українська православна церква

Нагадуємо, що Петрівський Піст ніколи не був занадто суворим. Здебільшого необхідно було відмовитися від м’ясних та рибних продуктів, але при цьому не обмежувати себе у вживанні їжі, яка може наситити організм. Тобто, обмеження дуже прості, легкі, і зазвичай дуже добре впливають на організм, дозволяючи розвантажитишся та навіть покращити своє самопочуття.

Сутність Поста завжди полягала у тому, аби добре підготуватися до Дня святкування усіх Святих. Тим не менш, на даний момент залишаються віряни, які все ще святкують та постяться за старим календарем, і у такому випадку початок припадає на 1 липня, а кінець на 11 липня. Тобто піст буде тривати аж 11 днів.

Нагадуємо, що календар був змінений 2 роки тому, і у зв’язку з цим часто виникає плутанина. Тому українська православна церква завжди нагадує про оновлення і тримає вірян у курсі усіх правил та змін.

Схожі статті

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.