Богородичні свята: Введення в храм Пресвятої Діви Марії.

У східній Церкві Введення є одним із дванадцятьох найбільших християнських свят. Вшановується 4 грудня – за юліанським календарем. Латинська Церква двома тижнями раніше має спомин цієї події.

Про що свято та чого навчає ?

У Євангелії немає розповіді про подію введення Марії в храм. Натомість з передань дізнаємося, що праведні Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали Богові обіцянку  про те, що, якщо дасть їм дитя, то віддадуть її на службу  у храмі в Єрусалимі. Сталося, що у них народилася дівчинка Марія. І, коли мала три роки, то батьки дотрималися обіцянки. Привели її у храм, де вона вивчала святе писання. Була там до дівочого віку, аж доки не заручили її з Йосифом.

Ця подія навчає нас про те, що храм Божий, як і храм нашої душі не можна занедбувати і треба любити. З храму під час хрещення розпочинається наше земне життя; тут ми в молитвах до Отця Небесного випрошуємо собі благодаті; тут оновлюємо душу, залишаючи на сповіді свої гріхи; звідси ідемо в останню дорогу.

Подібно як Господь мав план на життя Пресвятої Діви Марії, обравши її матір’ю Ісуса Христа, так само Він має план для кожного з нас. Не даймо ж своїми нерозважливими вчинками, лінню, злою вдачею перекреслити  чудовий Божий план нашого спасіння.

На честь празника Введення в храм Пресвятої Діви Марії названо багато православних та греко-католицьких храмів.

Церква Введення в храм Пресвятої Діви Марії, с.Нижнів Івано-Франківська обл.
Церква Введення в храм Пресвятої Діви Марії, с.Нижнів Івано-Франківська обл.

Зі святом Введення пов’язані такі прикмети:

  • Якщо першим у дім ввійде молодий здоровий чоловік, то увесь рік буде удача.
  •  На Введення не можна нічого позичати.

Жінкам цього  дня бажано залишатися вдома. Добре молитися за зачаття дитини та за добру долю для доньки.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.