Молитва, якою добре молитися у середу і п’ятницю: від чого заступить?

Для християнина неможливо переоцінити значення Хреста. Це не просто символ Розп'яття Господа Ісуса Христа та спасіння, відкуплення людського роду і вічного життя. Це кредо − переконання і світогляд, шлях, завдяки якому віруюча людина здобуде блаженство і єдність зі своїм Творцем.

Упродовж тисячоліть до Хреста Господнього було неоднозначне ставлення. Деякі релігійні деномінації і зараз вважають, що Хресту поклонятися не потрібно, бо це знаряддя вбивства Ісуса Христа і багатьох християн.

Але, інша, більша частина віруючих усе ж наділяє Розп’яття  неймовірною силою і вірить, що це перший, а, можливо, і єдиний надійний захист від злих духів.

Досить згадати, що у Літургійному календарі візантійського обряду Хрест Господній згадується двічі у тижні – в середу і п’ятницю. Тому добре у ці дні молитися  коротенькою молитвою, яку, за переданнями було віднайдено у Єрусалимі, в Гробі Господньому, за  правління цісаря Карла і передано тодішньому Папі Римському. Молитва має й обітниці.

Молитва до Хреста Господнього

Всемогучий Боже, котрий терпів на Хресті за всі наші гріхи, будь завжди при мені.

Хресте Святого Ісуса Христа, будь моєю надією і спасінням.

Хресте Святий, віддали від мене всяке нещастя і зло.

Хресте Спаса нашого, вирятуй мене від всяких нещасть: душевних і тілесних.

Ісусе Христе, розп’ятий за нас, змилосердися і вирятуй мене від злих духів.

Амінь.

Обітниці тому, хто буде щоденно молитися до Хреста Господнього:

  • Збережеться від наглої і несподіваної смерті.
  • Збережеться дім його неушкодженим під час граду, повені, вогню й іншого природнього катаклізму.
  • Та, що при надії, щасливо народить.
  • За три дні до своєї смерті отримає знак про час і годину.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.