Вселенський Патріарх Варфоломій збирається відвідати Україну – коли та навіщо?

Про це святійший Варфоломій повідомив перм'єр-міністру Шмигалю, який побував з офіційним візитом у Вселенському Патріархаті.

Про новину написав на своїй Фейсбук сторінці Андрій Юраш, завідувач відділу з питань релігії секретаріату Кабінету міністрів України.

Зокрема, він повідомив, що 30 листопада українська урядова делегація на чолі з Денисом Шмигалем взяла участь у Святій літургії, яку відслужив  Вселенський Патріарх Варфоломій на честь празника Андрія Первозваного.

Вселенський Патріарх і прем'єр-міністр України
Вселенський Патріарх і прем’єр-міністр України

Опісля, під час зустрічі Патріарха з делегацією, він висловив намір відвідати Україну на запрошення Президента Володимира Зеленського. Це має відбутися під час святкування Дня Незалежності України 24 серпня 2021 року.

Під час служби у Георгіївському храмі Варфоломій серед інших предстоятелів православних церков пом’янув і  Митрополита Епіфанія, главу Православної Церкви України.

Нагадаємо: У 2019 році Правосланий Патріархат надав томос автокефальній православній церкві України, зробивши її 15-ою помісною православною церквою.

ПЦУ визнали уже чотири помісні православні церкви із 14.

Вселенський Патріарх Варфоломій і Президент України В.Зеленський
Вселенський Патріарх Варфоломій і Президент України В.Зеленський

Раніше у 2018 році Варфоломій скасував грамоту 1686 року, за якою Київська митрополія відійшла у підпорядкування Московського патріархату. Тим самим ПЦУ перейшла під юрисдикцію Вселенського (Константинопольського) патріархату.

Схожі статті

Сильні молитви до Пресвятої Богородиці за здоров’я мами: молися тривало і з вірою в серці

Молитви дуже часто справді допомагають у важких життєвих ситуаціях, коли здається, що вже нічого не допоможе. Коли вже немає на що розраховувати, помоліться до Богородиці.

Сильні молитви за здоров’я мами: до Господа, Богородиці, Пантелеймона Цілителя і Ангела-Хоронителя

Молитва – це найсильніший засіб, який може допомогти в будь-якій скруті. А молитва за здоров'я мами – найкращий спосіб висловити їй свою любов і турботу та попросити Бога про її зцілення.

Молитви, які допомагають та захищають у важких ситуаціях на війні солдат та громадянських людей. Читайте з вірою!

Батько, Твоє слово каже, що воїн, покликаний на війну, повинен сміливо бити ворога та захищати Україну. Воїнові треба захищати свій будинок, свою сім'ю. Господи, допоможи мені в цьому. В ім'я Ісуса, амінь.