Погода в Україні у червні 2021: синоптики розповіли, коли закінчаться дощі та чи прийде тепло

В цьому році на початку літа погода в Україні зовсім не схожа на червневу. Синоптики розповіли, чи варто українцям найближчим часом очікувати потепління.

Прогноз погоди на червень 2021 підтверджує слова фахівців про те, що клімат змінюється в цілому у всьому світі. Схоже, що нам варто звикати не лише до дощових зим, але ще й до іншого літа, здебільшого прохолодного.

Температура повітря влітку
Температура повітря влітку

Метеорологи Укргідрометцентру повідомляють, що холодна і дощова погода протримається як мінімум до 10 червня, тому не поспішайте прибирати парасольки. На всій території країни температура буде коливатися в межах 18-22 градусів. На півдні, само собою, буде трохи тепліше — до 25 градусів тепла.

А ось що прогнозує народний синоптик Леонід Горбань, який вже більше трьох десятків років складає детальні прогнози погоди з урахуванням розташування планет Сонячної системи — на початку місяця будуть лити дощі, з 9 числа до середини 20-х нарешті стане сухо і прийде спека. Після слід знову чекати опадів.

Хмарне небо перед грозою
Хмарне небо перед грозою

За словами Горбаня, в липні грозові дні чергуватимуться з аномальною спекою. Якщо плануєте відпустку на море, слід вибирати для цього кінець місяця з 18 по 28 липня. Що стосується серпня, то він буде найбільш дощовий за все літо, а напередодні осені істотно похолодає.

Відпочинок на морі в Україні влітку 2021 року
Відпочинок на морі в Україні

Тим, хто найближчим часом збирається відпочити на морському узбережжі Одеси, варто підготуватися до того, що вода для купання ще досить холодна — в межах 16-18 градусів. Азовське море традиційно тепліше, але пляжний сезон починати поки рано, враховуючи температуру води в 19-20 градусів.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.