У 15 областях України оголосили штормове попередження: аномальна спека зміниться похолоданням

В понеділок 19 липня Укргідрометцентр повідомив, що у 15 областях України очікується штормове попередження.

Як обіцяють синоптики, аномальна спека в Україні нарешті зміниться похолоданням, яке почнеться з Заходу та буде поступово просуватися до Сходу. Все це супруводжуватиметься грозами, градом і шквалами, тому в 15 областях країни оголошено штормове попередження.

Так, в понеділок 19 липня в Карпатах пройдуть сильні дощі. У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, північних та західних областях очікуються грози, місцями град і сильний вытер швидкыстю 15-20 м/с. Крім цього, в Чернівецькій, Рівненській, Запорізькій, північних, східних і центральних областях переважатиме надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки. Що стосується температури повітря, то на крайньому заході після +35°С очікується всього +23 градуси.

Хмарне небо перед грозою
Хмарне небо перед грозою

У вівторок 20 липня погода в Україні продовжить погіршуватися. Крім південно-східної частини, дощі, грози і шквали дійдуть до центральних областей.

У середу 21 липня спека залишатиметься лише в Донецьку та Луганську – денна температура там складе +31°С. У Дніпропетровській і Харківській областях до +25 градусів. У Полтаві очікується +17°С.

У четвер 22 липня вже і на Сході термометри показуватимуть не більше +27 градусів. У Прикарпатті очікується +18°С, в іншій частині країни повітря прогріється до +25 градусів.

Блискавка на небі
Блискавка на небі

У п’ятницю 23 липня тепліше за все буде на Півдні – до +27°С. В інших регіонах денна температура повітря коливатиметься в межах від +21 до +24 градусів, нічна – від +12 до +16°С. Вже до п’ятниці опади повинні припинитися, як прогнозують синоптики. Після цього погода в Україні знов стане літньою.

Схожі статті

Погода у лютому 2023 на місяць: до України йдуть похолодання і зимова казка. Синоптики назвали дату снігопадів

Відомо, що зима найхолодніша пора року. Особливо заведено вважати морозним останній місяць зими. Синоптики попереджають про зміну погоди на яку чекати в лютому.

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.

Погода в Україні у червні 2021: синоптики розповіли, коли закінчаться дощі та чи прийде тепло

В цьому році на початку літа погода в Україні зовсім не схожа на червневу. Синоптики розповіли, чи варто українцям найближчим часом очікувати потепління.