Зима 2021 в Україні буде аномально теплою: прогнози синоптиків та народні прикмети

Цього року метеорологи обіцяють зиму зтемпературними гойдалками.

За їхніми прогнозами кінець року обіцяє бути традиційно теплим. а доповнять це тепло сніг з дощем.

А от протягом всіх зимових місяців спостерігатимуться коливання температур від морозів до відлиги. Такі зміни метеорологи обіцяють навіть в межах одного місяця.

Народні синоптики обіцяють, що перше значне похолодання українці відчують на собі вже 8 грудня. Морози зміняться потеплінням. яке триватиме до 20-х чисел грудня, а потім почнеться чергове похолодання.

після цього, на Новий рік прийде потепління, яке затримається на території України до середини січня. А вже з середини січня і до середини лютого в країну знову прийдуть морози, які зміняться черговим потеплінням.

Зима
Зима

Народні прикмети теж обіцяють теплу зиму. За однією з них, якщо сніг не випаде на Покрову, то зима прийде пізно і раптово. Цьогорічна погода на свято свідчить саме про теплу зиму, адже сам жовтень видався аномально теплим.

Також за давніми повір’ями, якщо протягом року було багато грибів, то зима обіцяє бути сніжною. Що ж, грибів цього року справді було багато і метеорологи з “Укргідромецентру” обіцяють похолодання та сніг.

Сніг в Україні буде
Сніг в Україні буде

Тепле, але неспекотне літо свідчить про сприятливу зиму. Тобто зима буде з нетривалими похолоданнями, які чергуватимуться з періодами відлиги.

До того ж зараз не дуже багато кетягів горобини на деревах, що свідчить про незатяжну і не сувору зиму.

За народними прикметами зима цьогоріч буде схожою на зиму 2018-2019 років, коли були і снігопади, і відлига, ідощ, і мокрий сніг.

Судячи з прогнозів, зима в Україні тяжить до європейської.

Схожі статті

Зливи, грози, град і шквальний вітер: синоптик попередив про погіршення погоди в декількох областях України

В Україні тривалий час було дуже спекотно та сухо, але синоптики обіцяють, що дуже скоро погода кардинально зміниться. В яких областях очікуються дощі, зливи та навіть град?

Погода в Україні на Новий рік 2022: чи буде сніг, мороз і справжня зимова казка – прогноз синоптиків

Напередодні новорічних свят більшість українців цікавить, якою буде погода в Україні на Новий рік 2022, адже святкова атмосфера напряму залежить від наявності снігу, морозу та інших атрибутів зимової казки. Дізнавайтеся прогноз погоди на 31 грудня та 1 січня у нашій статті.