Місяць уповні: чого чекати, що можна і чого не можна робити

31 жовтня Місяць вдруге у жовтні досягне свого апогею. Це нетипово для нього. Але раз у 2-3 роки він поводиться саме так – хоче, щоб ми його спостерігали у всій красі тринадцятий раз. На цей випадок нічне небесне світило має окрему назву − «Блакитний Місяць». Чого від нього чекати – читайте далі.

Як стверджують астрономи у назві йдеться не про колір, а про унікальність явища – чотири повні замість традиційних трьох за один астрономічний сезон.

Місяць має сильний вплив на усе живе. Люди давно помітили, що від того, який Місяць залежить їх самопочуття, стан рослин та тварин, морські приливи і відливи.  І тут немає ніякої магії  − у природі все взаємодіє. Але від цього знання не завжди стає легко, бо, зокрема,  повня, має здатність загострювати як позитивні, так і негативні людські якості, емоції, схильності, виявляти і загострювати недуги. Простіше кажучи, у повню − все «на повну».

Що добре робити у повню?

Астрологи радять у цей період не боятися і втілювати найсміливіші свої плани, особливо – творчі. Втім, робити це потрібно наперед обдумавши. Буде зле, якщо ви вночі потелефонуєте давньому товаришу і запропонуєте ділове партнерство – товариш може не зрозуміти.

Вдалим є період для різноманітним брифінгів, прес-конференцій, презентацій, виставок. Заходи пройдуть вдало, надовго запам’ятаються і матимуть позитивний ефект.

Також вдалим вважається період повні для освідчення в коханні. А інтимна близькість з коханою людиною принесе незабутні відчуття і враження.

Добре у повню зрізати квіти, особливо лікарські, бо тоді всі соки найбільше зосереджуються у верхній частині рослини. Також зібрані фрукти і овочі матимуть особливий аромат і смак.

Добре кардинально змінювати імідж, але, якщо тільки ви психологічно до цього готові. Скажімо, пофарбоване у рожевий колір волосся у повню може вас шокувати на другий день.

Що небажано робити у повню?

Абсолютно протипоказано планувати на цей день будь-які оперативні втручання, бо вони можуть супроводжуватися об’ємними кровотечами. Це стосується також різноманітних косметичних процедур, вони можуть закінчитися шрамами.

Усі городники і садоводи знають, що за півтора дні до і після повні не можна без особливої потреби рухати рослини. Це стосується як сіяння,  так і пересаджування, обрізання гілок та пагонів для щеплення й розмноження вегетативним способом.

Не можна у цей період іти за своїми шкідливими звичками – вживати неконтрольовано алкоголь, переїдати і т.ін.

А, загалом, день як день – більше позитиву, більше відкритості на життя, більше хороших справ і все буде добре.

Схожі статті

В жодному разі не позичайте курячі яйця: що кажуть народні прикмети і що ще ніколи не можна позичати

Сьогодні ми розкриємо вам кілька народних прикмет, які на власному досвіді перевіряли наші предки. Як кухонні продукти та домашні речі не варто позичати іншим та чому?

Китайський Новий рік 2024: традиції та забобони, яких слід дотримуватися, щоб привернути у своє життя удачу

10 лютого Азія святкує Китайський Новий рік. Це особливий день у культурі та усіх можливих традиціях, вчених та навіть філософських течіях. І що цікаво, він переплітається навіть з нашими традиціями.

Коли будуть батьківські суботи у 2024 році: дати поминальних днів зсунулися, а традиції залишилися

Православним українцям розповіли, скільки батьківських субот очікується наступного 2024 року. На що варто звернути свою увагу, яких заборон дотримуватися та до яких обрядів долучитися?

Всього одне слово потрібно сказати 40 разів у Великдень – воно принесе достаток. Прикмети 16 квітня

Існує безліч прикмет, щоб привернути достаток та удачу. Особливу силу вони набувають у свята. Що необхідно робити у Великдень, щоб цей день приніс благо?

Як пофарбувати яйця на Великдень: ТОП-3 оригінальних способи фарбування крашанок у святковий кошик

Одна із найкращих традицій Великодня — це фарбування яєць. Часто люди обирають найпростіший варіант оздоблення — наклеїти наліпку. Сьогодні ми поділимось цікавими та креативними способами прикрашання яєць.

Водохреща 19 січня 2023 року: навіщо пірнати в ополонку на свято Хрещення Господня та що не можна робити

А той третій празник – Свято Водохреща: як українці з давніх-давен відзначали велике свято Хрещення Господнього – звичаї та традиції, характерні нашому народу