Прості практичні правила зберігання водохресної води – з ними Святий Дух буде царити вічність

Водохреща - одне з головних християнських свят. Традиційно слід приносити освячену воду додому. Редакція "Сенсації" зібрала практичні поради по її зберіганню.

19 січня всі християни православного обряду святкують Водохреща. У цей день Ісус Христос здійснив обряд хрещення, тобто очищення всіх гріхів, у віці 30 років в річці Йордан. Божий Син був безгрішним, проте похрестився, як будь-яка смертна людина, щоб показати, що він не вищий за інших.

Після здійснення обряду, у небі з’явився голуб, в образі якого представ Господь. Інколи Водохреща називають ще Богоявленням.

Сьогодні буде диво.

Цікаво, що традиція купання у водоймі прийшла до нас не так давно: історики вважають, що пірнати в ополонку почали українці приблизно у 19 сторіччі, популярності обряд набув на початку ХХ сторіччя.

Головна святиня цього дня – вода. Вважається, що тільки сьогодні вся вона є святою, тому дуже корисно розпочати свій день з омивання.

Святу ж воду потрібно набирати виключно з чистими думками. Якщо ви хочете лікуватися за її допомогою, вам потрібно спершу прочитати молитву, а потім вже її вживати. Найкращий час для такого обряду – ранковий.

А ось зберігати святу воду потрібно дуже ретельно. Відомо, що вона не пліснявіє, не має запаху, у ній не заводяться комахи.

Заряджена молитвами, вода потребує зберігання у чистому посуді.

Найкращий посуд для святої води – скляний.

Не потрібно її тримати у пластикових банках чи пляшках – так ви виказуєте свою неповагу до святині.

Перед походом до церкви, відведіть спеціальне місце, де ви будете тримати водичка. Там має бути сухо та обов’язково чисто. Ще краще, якщо святиня не буде стояти під прямими сонячними променями.

Ні в якому разі не можна ставити принесену реліквію під раковини, ванни та біля місць, де викидається сміття.

Аби вода тримала свою силу, поставте коло неї іконку зі своїм святим-помічником.

І пам’ятайте, що водохресна святиня має бути використана за рік, адже ви берете її на своє благо та як допомогу від Господа.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.