Пасхальний декор своїми руками: як оригінально пофарбувати яйця на Великдень 2021 домашніми барвниками

Як розмалювати пасхальні яйця? Ми підібрали для вас найкращі способи пасхального декору.

Одна з головних традицій свята Великодня – пасхальний декор яєць. Існує безліч способів, як оригінально і яскраво розписати цей символ свята.

Натуральний барвник

Пофарбовані яйця можуть виглядати рудуватим, червоними, темно-коричневими, бордовими. Все залежить від насиченості відвару і часу варіння.

Повністю пофарбувати яйця в один колір можливо і без харчових барвників. Найпоширеніший спосіб натурального декору – варити яйця в цибулі. Крім цього, за допомогою інших інгредієнтів ви можете отримати різні кольори. У кожній аптеці продаються збори лікарських рослин. Наприклад, концентрований відвар сушеної кропиви зробить шкаралупу зеленої, ромашка додасть яйцям ніжно-жовтий колір. СПОСІБ

З трафаретом

Для прикраси можна використовувати листочки петрушки, кропу, кінзи, чебрецю і інших трав.

Підготуйте з тонкого паперу будь-який малюнок. Змочіть його в воді: папір має добре і щільно лягти на шкаралупу, потім його слід замотати в марлю, а наприкінці зав’язати ниткою. Відваріть яйце в будь-якому барвнику, а після цього дайте охолонути і зніміть трафарет. Малюнок відобразиться на яєчній шкаралупі.

Шовк? Якщо не шкода звісно!

Красивий малюнок на великодніх яйцях ви зможете отримати завдяки тканині з натурального шовку. Оберніть яйце і туго зав’яжіть ниткою, зафіксувавши його. У воду додайте одну столову ложку оцту і варіть протягом 20 хвилин. У підсумку яйце отримає колір тканини і оригінальне забарвлення.

Кольорові нитки

Кольорова пряжа з натуральної вовни сильно линяє під впливом гарячої води. Дану властивість багато хто використовує для креативного фарбування яєць на Великдень.

Для отримання красивих візерунків пасхального декору можна використовувати різні нитки. Краще брати нитки насиченого яскравого кольору. Яйце слід обмотати ними в довільному порядку на зразок кокона і варити 20-30 хвилин з додаванням оцту і солі – 1 і 2 столових ложки на 1 літр води. Після термічної обробки всі нитки  прибрати. В результаті високої температури на яйці утворюється гарний візерунок.

Скотч – наше все

Навіть так гарно!

За допомогою будівельного скотчу або пластиру можна створити геометричні малюнки. Для цього відварені яйця потрібно обклеїти смужками або квадратиками, опустити в перший барвник. Після вилучення потрібно дати яйцю обсохнути, а потім зняти скотч.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.