Великдень 2021: що має бути на святковому столі, аби удача не покидала дім та родину круглий рік

Це не просто свято воскресіння душі, а справжній день містики, коли потойбічні божественні сили нам допомагають. Дізнайтеся великодні страви для удачі.

Великдень 2021 православний припадає на 2 травня. Майже місяць є у наших господинь, щоб приготували все найкраще до святкового столу.

Великдень-2021
Великдень 2021 православний

Молочне порося

Цікаво, що саме з цією стравою ототожнювали справжню вдачу наші предки. Історики пояснюють це тим, що до епохи індустріалізації та урбанізації міст, багато населення проживало у вельми бідних умовах, тому запечене порося було ознакою багатих. Люди вірили, якщо ця страва буде присутня на столі – то круглий рік у родині буде достаток.

Молочне порося. Ідея для подачі на стіл.

Бурячки з хроном

Ще у 15-16 сторіччі з’являється ця страва на столі в українців. Рецепт до Великодня її дуже простий: відварити буряки, дрібно порізати або натерти на терці. Додати корінь хрону та перемішати. Гостра страва вважалася найкращою для того, щоб прогнати з людини злих духів та захистити її здоров’я на цілий рік.

Але будьте дуже обережні з цією стравою: через те, що хрін – дуже гостра приправа, її не бажано вживати тим, хто має проблеми з ЖКТ, а особливо людям з гастритом та виразкою.

Традиція – традицією, але здоров’я важливіше.

Бурячки з хроном. Ідея для подачі на святковий стіл.

Молоко

Важко назвати це великодньою стравою, але наші предки свято вірили, що цей продукт зв’язує нас з Ісусом Христом. Уявлення склалося таке, що раз дитина при народженні отримує енергію від молока матері, то і на Великдень можна збагатитися священною енергією.

Молоко та молочні продукти – обов’язкові на Великдень-2021

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.