19 травня – день преподобного Іова Багатостраждального: чому варто сходити до церкви вже у цю середу

19 травня - важливе свято для християн православного обряду. Дізнайтеся, чому саме в цю середу варто піти до церкви.

19 травня Православна Церква вшановує пам’ять святого праведного Іова Багатостраждального. Про нього не так часто розповідає церква, як про інших святих і можливо, ви теж прочитаєте про нього вперше.

Святий праведний Іов Багатостраждальний

Чоловік, який увірував в Христа проживав у Палестині на початку нашої ери. Він, хоч і вважав себе християнином, ніколи не вступав у конфлікти з язичниками. За праведну та чесну душу Господь нагородив Іова дружньою родиною. У чоловіка було аж 7 синів. Родина жила у достатку: господарство – повна чаша.

Іов пережив муки

Диявол прийшов до чоловіка, адже позаздрив йому.

Він став намовляти Богові на праведного Іова. Господь вирішив випробувати віру. Спочатку розбійники вкрали у нещасного всю худобу, перебили слуг. Потім страшна буря зруйнувала будинок Іова, загинули діти…

Втім, віру чоловіка неможливо було похитнути. Все, що він сказав після біди:

“Бог дав, Бог і взяв: нехай буде благословенне ім’я Господнє”

Диявола осоромили. Сатана вирішив не відступитися від Іова. Він став намовляти Господу забрати здоров’я у його раба. Втім, навіть це не змусило чоловіка відмовитися від своєї віри.

Коли Бог побачив всю відданість – нагородив Іова. Його багатство збільшилося втричі і у родині народилися нові діти. Чоловік став святив. Кожного 19 травня його шанують у церкві службою. Іов – це символ незламної душі та стійкості віри. Не полінуйтеся відвідати у цей день храм та прочитати коротку молитву:

“Богатство видев добродетелей Иовлих, украсти кознствоваше праведных враг, и, растерзав столп телесе, сокровище не украде духа, обрете бо вооружену непорочнаго душу, мене же и обнажив плени: предварив убо мя прежде конца, избави мя льстиваго, Спасе, и спаси мя”

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.