Іменини 8 серпня 2021 року: хто відзначає День Ангела та як правильно відзначати іменини вірянам

У святцях сьогодні значить 11 імен і їх щасливчики-власники сьогодні мають обов'язково почути теплі та щирі привітання від вас. Не шкодуйте теплих слів.

8 серпня випадає на день Божий – неділю і 11 вірян мають сьогодні подвійне свято. Зауважте, що іменини – це відзнака святих покровителей, які стали ангелами для хрещеної людини. Тобто це день, коли православний вірянин отримує унікальне церковне ім’я і стає помітним для Господа.

Древнє таїнство хрещення 

Сьогодні День Ангела відзначають 11 імен: Аппіон, Геронтій, Мойсей, Федір, Сергій, Парасковія, Іерусалеам, Домінік, Кипріан, Еміліан.

Як дізнатися своє ім’я при хрещенні?

Всіх, хто пройшов таїнство обряду вносять у церковні метрики. Після хрещення батьки мають отримати спеціальне свідоцтво, де і зазначається на честь кого назвали дитину. Часто буває так, що світське ім’я не співпадає з церковним.

Батьки можуть назвати малюка згідно з сучасними тенденціями і наректи по-закордонному. Наприклад, дівчинку, що народилася 8 серпня назвали Міланою. Такого імені у святцях немає і тому при хрещенні вона буде Парасковією.

Правила святкування іменин

Давньою доброю традицією є похід на свій День Ангела до церкви. Бажано обрати храм, де є образ вашого покровителя. Так ви зможете отримати від нього захист.

Не рекомендується на свої іменини влаштовувати застіль з великою кількістю алкоголю. Раніше вважалося, що у цей день слід водити хороводи. Ця традиція бере початок з язичницького культу сонця. Предки вірили, що так людина наповнюється енергією тепла та заряджається здоров’ям на весь рік.

 

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.