Свято 2 вересня 2021 року: що можна і не можна робити на День пророка Самуїла та чиї іменини сьогодні

2 вересня - не тільки другий навчальний день, й важливе православне свято. Дізнайтеся все про традиції.

Свято пам’яті пророка Самуїла несе великий потаємний сенс. Це день мудрості та яснобачення, яким нагородив Господь святого ще у дитинстві.

Пророк Самуїл

У 12 років Самуїл отримав від Бога одкровення. Воно стосувалося долі його вихователя Ілії. Господь сказав, що дім первосвященника буде покарано, якщо він не врозумить своїх нечестивих синів.

Сам же пророк жив по совісті. Його доля нагородила довгими літами. Помер він у глибокій старості. У 406 по Р. Х. році мощі пророка Самуїла були перенесені з Юдеї у Константинополь. Молитися сьогодні можна ввечері. Просити пророка дати справедливості у вашому житті та захистити від всіх, хто може зачепити вашу гідність. Читайте такі рядки перед образом Спасителя:

Дар прецінний даний був ти неплідній утробі і принесений в жертву, як всепаленя благоприємне, Господеви своєму, послуживши Йому в преподобії і правді, тому тебе почитаєм, пророче Божий Самуїле, як молитвеника за душі наші.

Що можна і не можна робити 2 вересня?

Цього дня не заборонено працювати, але не бажано укладати важливі договори. Крім цього, не можна проганяти павуків. Пращури вірили, що вони 2 вересня приходять у хату та приносять гроші.

Вітається сьогоднішній похід на ранкову чи вечірню службу. Якщо ви будете у храмі, поставте свічки за мир та злагоду у робочих справах.

А Олександр, Віктор, Володимир, Іван, Максим, Микола, Тимофій, Федір мають сьогодні почути привітання з іменинами.

Схожі статті