Свято 7 вересня 2021 року: що можна і не можна робити на день перенесення мощей апостола Варфоломія

Сьогодні церква згадує вірного учня Христового - Варфоломія. Дізнайтеся, як здобути Божу ласку у цей день

7 вересня дуже важливе свято. Сьогодні православна церква згадує день перенесення мощей апостола Варфоломія. Цей святий за життя знав Христа. Він був одним з тих 12 вірних учнів

Апостол

Чоловік був настільки вірним Сину Божому, що не здався навіть під натиском язичників. Вони не щадили Варфоломія. За те, що він проповідував вчення його схопили. Не здався святий навіть перед муками, але поплатився життям.

По смерті святого апостола, вірні взяли чесне тіло його і поклали в тому ж місті в олов’яному ковчезі. Згодом почали відбуватися дива від мощей апостола, бо хворі зцілялися від них та багато хто з невірних увірували в Христа.

Що можна і не можна 7 вересня?

Так, як подія до якої приурочено свято не є дуже радісною, сьогодні потрібно проявити стриманість та сумлінність. Не дозволяється влаштовувати пишних гулянь та свят, а ще не можна вживати міцні напої.

Краще за можливості провести 7 вересня у тиші та спокої. Наші пращури мали звичку у цей день відвідувати монастирі та допомагати служителям у справах. Це дуже добра духовна практика, коли працею людина шанує Господа.

Потрібно для захисту прочитати сьогодні зранку молитву Отче наш, а перед виходом з дому попросити свого янгола охоронця бути з вами у дорозі.

Не рекомендується 7 вересня присвячувати час розвагам та забивати голову негативним контентом. Варто утриматися від фільмів жаху або від суворих бойовиків. Наповніть у цей день думки радощами та приємними добрими новинами.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.