Свято 14 вересня 2021 року: що можна і не можна робити на Симеона Стовпника та хто святкує іменини

Дуже гарне свято відзначає сьогодні православна церква. День світлий та несе багато корисного для всіх вірян.

14 вересня – день, який потрібно провести максимально з користю. Святий, якого сьогодні згадує церква, був незвичайною людиною.

Симеон всім серцем вірив у Христа, але щоразу думав, що ще він може зробити для Сина Божого, як укріпити знання про нього. Одного дня вирішив святий випробувати себе на міць та оселився на стовпі. Щоб не впасти мав стояти Симеон наче свічка. Постійно молився та розмірковував про Бога чоловік. Ні дощ, ні сонце, ні вітер не змусили його полишити місце обітниці.

Люди прознали про нього. З усього світу пішли віряни подивитися на Симеона. Навіть прості зіваки, що приходили покепкувати з християнина, самі того не розуміючи, уходили від святого з думкою про Господа.

Місце де стояв стовп Симеона

За вірність святого наділили даром зцілення, а також передбачення майбутнього. Тому сьогодні доречно буде попросити його про здоров’я. Крім цього, звертатися до учня Божого можна у тих випадках, коли потрібно відвернути від секти людину.

Молитва до Симеона вельми довга, але дуже дієва.

Преподобний отче Симеона! Поглянь на нас милостиво і до землі прихильних виведи до висоти небесній.

Ти горе на небі, ми на землі низу, віддалені від тебе, чи не толико місцем, еліко гріхами своїми і беззаконні, але до тебе прибігаємо і кличемо: настави нас ходити шляхом твоїм, подай і керівництво. Вся твоя святая життя бисть зерцалом усякої чесноти. Чи не перестанемо, угоднику Божий, про нас взиваючи до Господа. Випроси заступництвом своїм у Всемилостивого Бога нашого світ Церкви Його, під знаменням хреста войовничої, згода у вірі і едіномудріе, суемудрія ж і розколів винищення, твердження во благих ділах, хворим зцілення, сумним втіха, скривдженим заступництво, хто бідує допомогу.

Чи не посоромив нас, до тебе з вірою притекающих. Всі православні християни, твоїми чудесами переповнені і милостями облагодетельствованія, сповідують тя бити свого покровителя і захисника.

Яви давні милості твоя, і їх же отцем всепомоществовал єси, що не отрини і нас, чад їх, стопами їх до тебе простують. Стоячи перед всечесні ікони твоєї, бо тобі живу сущу, припадаємо і молимося: прийми моління наша і принесеш їх на жертовник милосердя Божого, так прийму тобою благодать і своєчасної в нуждех наших допомога.

Зміцни наше малодушність і підтримай нас у вірі, та безсумнівно уповаємо получити вся благая від благосердя Владики молитвами твоїми.

О, превеликий угоднику Божий! Всім нам, що з вірою притікає до тебе, допоможи заступництвом твоїм до Господа, і всіх нас управи в світі і покаянні скінчити життя наше і преселітіся зі сподіванням в блаженної надра Авраамова, ідеже ти радісно у трудах і подвигах нині почіваеші, прославляючи з усіма святими Бога , в Троїце славімаго, Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Що можна і не можна 14 вересня?

Святий любить працьовитих та щирих людей. Потрібно сьогодні не зволікати з прибиранням та позбавлятися бруду у на горищах та підвалах. Також потрібно до заходу сонця передати символічну суму грошей ближньому: це обіцятиме успіх у всіх ваших справах.

Не можна сьогодні лаятися, лихословити та лінуватися. Якщо ви відчуваєте, що хочете щось відкласти на потім, прочитайте “Отче наш” та хутко беріться за справу.

Не забудьте також привітати таких іменинників сьогодні: Марфу, Симеона, Тетяну та Наталію.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.