Свято 21 вересня 2021 року – Різдво Пресвятої Богородиці або Мала Пречиста: що можна і не можна робити

21 вересня православна церква святкує велике свято – Різдво Пресвятої Богородиці, яке має іншу назву Мала Пречиста.

Одна з найважливіших подій у християн відзначається 21 вересня, адже саме цей день ознаменувався появою на світ майбутної матері Ісуса Христа.

Як святкують Різдво Пресвятої Богородиці

Цей день особливий для всіх жінок, котрі мріють стати мамами, оскільки Діва Марія є уособленням продовження роду. Замовте службу у церкві, пригостіть обідом нужденних, помоліться за їхніх дітей, не відмовляйте у милостині.

Православна церква
Православна церква

Також на Малу Пречисту 21 вересня проводжають літо. Для доброго врожаю у наступному році жінки і дівчата здавна виходили на річку та водили хороводи навколо найстаршої з них за віком. Існувала раніше і спеціальна прикмета на заміжжя на – вважалося, що якщо дівчина вмиється до сходу сонця, то її обов’язково просватають в цьому році.

Що не можна робити на Різдво Пресвятої Богородиці

Зазвичай на великі церковні свята існують певні заборони. Християнська церква стверджує, що поститися на Пречисту не обов’язково – можна дозволити собі улюблені частування. Однак від прибирання, шиття, в’язання, порання по господарству краще втриматися.

Божа Матір
Божа Матір

Молитва, яку слід прочитати кожній жінці у цей день

На Різдво Пресвятої Богородиці слід помолитися Діві Марії, аби попросити її заступництва. Встаньте перед святою іконою і уявіть себе перед Всевішнім, тричі перехрестіться, при цьому промовляючи:

В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Спинившись, заспокойте почуття, щоб думки лишили все земне, тоді тричі поклоніться’ промовляючи:

Пресвятая Богородиця, спаси нас! Амінь.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.