Церковне свято 22 жовтня: що можна і не можна робити на День Якова сина Алфеєва – традиції, прикмети

22 жовтня - справжній магічний день. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять Якова, який був одним з апостолів Христа, брата Іуди. Як правильно справляти свято, кому потрібно молитися, а найголовніше, на які прикмети звернути увагу - дізнайтеся у матеріалі та не забудьте їм поділитися.

Апостол Яків. Син Алфеєв був вірним соратником Христу і після сходження Спасителя на Голгофу, почав проповідувати. За це його і зненавиділи противники віри. Мученицьку смерть прийняв святий, але своїм принципам не зрадив.

Церковне свято 22 жовтня

Що можна та не можна робити 22 жовтня?

Відомо, що з давніх-давен наші предки асоціювали цей день з добробутом та благополуччям. Одним з ритуалів, який би міг привернути сьогодні вдачу і багатство додому, було випікання пирогів. Випічкою слід пригостити близьких та рідних у цей день. Начинка має бути з м’яса або риби. Це символічно буде означати, що ви готові подвоїти благополуччя.

Від праці сьогодні не можна утримуватися, а ось людних місць слід уникати. 22 жовтня блага легко здобути, але так само легко і втратити. Особливо пильнуйте кишені, адже злодії не дрімають.

Також не варто на День пам’яті Якова заводити нові романтичні стосунки та вступати до шлюбу.

Як правильно молитися 22 жовтня?

Сьогодні зі своїми проханнями потрібно звертатися з такою молитвою:

Всемогутній вічний Боже, який мученицькою кров’ю святого Якова освятив перші плоди священства Твоїх Апостолів, вчини, аби Твоя Церква була зміцнена його визнанням віри і завжди раділа його заступництву. Господи, опікуйся Твоїм людом і бережи його, аби, підтриманий допомогою святого Якова Апостола, він був угодний Тобі своїми ділами і служив Тобі у свободі духа. Дай нам, просимо Тебе, Господи, наслідувати у нашому житті віру і вчинки Твого слуги, святого Якова Апостола, аби, вірні Тобі у вірі та любові, ми гідно служили Тобі своїми ділами. Котрий живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.

Головне робити це з чистим серцем. Сьогодні неважливо будете ви молитися перед образом Господнім чи ні, головне робіть це у тихому місці, де вам ніхто не буде заважати.

Прикмети на 22 жовтня

Сьогодні слід дивитися за дощем або снігом. Якщо землю припорошить, то через 40 днів настане зима. Якщо побачите бурульки на листях – то осінь ще протримається щонайменше місяць.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.