Церковне свято 24 жовтня: що можна і не можна робити на Пиливів день – традиції, прикмети

Святий Пилип був не просто проповідником, а й сильним цілителем. Вважається, що всі, хто сьогодні стане перед образом Божим не знатиме горя до кінця року. Для вам підготували давню та просту молитву-помічницю на 24 жовтня. Читайте її зі щирими і добрими помислами.

Пророк Пилип був надзвичайною людиною. Він не просто ніс Слово Боже та навертав невірних, а й зцілював мирян, міг передбачити майбутнє. За його щире серце та відкриту душу Господь подарував четверо діток. Всі донечки. Вони увібрали всі батькові знання і також стали християнками. На відміну від багатьох проповідників часів становлення віри, Пилип дожив до старості та полишив цей світ у сані єпископа.

Церковне свято 24 жовтня

Що не можна робити 24 жовтня?

Наші пращури вірили, що у цей день не можна брати у борг. Здавна вважалося, що разом з грошима сьогодні можна віддати свою вдачу. Цікаво, що заборона ця також поширюється на хліб з сіллю. Навіть сусідам можна відмовляти у проханні поділитися позичити ці продукти. Також не рекомендується прати одяг та займатися самолікуванням.

Молитва на Пилипів день

Так, як благочестивий святий мав дар зцілення, варто попросити Пилипа та Господа нашого Спасителя про здоров’я. Навіть, якщо вас у цей день нічого не турбує, помоліться за свою близьку людину. Прочитати перед образом слід такі рядки:

Благословенний Господь, Бог мій від віку й до віку.
Отче небесний, в ім’я Icyca помилуй мене,
Душе святий прийди і помилуй мене!
Пилипе Святий, тож утверди мене на шляху покаяння й очисти від усякої скверни.
О Icyce, учителю покаяння, випрям серце моє! Biд кожного гріха мого вилікуй мене!
О Icyce, досконалий лікарю, прийди до мене, від усякої недуги зціли мене!
О Icyce, небесний хлібе, насити мене міццю тіла Свого, вилікуй мене!
О Icyce, пресвятою кров’ю оживи мене!
Силою всевоскресаючої крові зціли мене!
О Icyce, в ім’я Tвоїx пресвятих ран спаси мене!
Заслугами пресвятих ран вилікуй рани моєї душі i тіла!
О Icyce, повний милосердя перед ликом Отця, заступись за мене! Силою прощения гріхів, про яке благаю, зціли мене! Амінь.
Читається молитва 3 хвилини, без перерви.

Схожі статті

Коли і як святкують Різдво в Україні 2023-2024: основні дати за старим і новим календарем, традиції

Розповідаємо, коли святкують Різдво у 2023 році в Україні, які існують різдвяні традиції, заборони. Також дізнаєтеся, коли Різдво перенесли на 7 січня, про страви на Святвечір та інші цікаві факти.

10 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олена Кравець та Ілона Гвоздьова приймають вітання

Іменини – особливий день для кожного вірянина та людей, які святкують своє свято за правилами та традиціями. Дізнаємося, хто 10 серпня може приймати вітання та подякувати ангелу-охоронцю за свій захист.

7 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олександр Пікалов та Анна Кошмал приймають вітання

Церковний календар підкаже, як назвати дитину, яка народилася в певний день, адже, якщо дати малюку ім'я зі списку іменинників, то тоді вірилося, що він матиме ще більший захист з небес.

6 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Анатолій Анатоліч та Христина Соловій приймають вітання

Існує достатня кількість людей, які не беруть до уваги правила святкування Дня ангела, а отже по-справжньому не зможуть провести своє свято за всіма церковними обрядами.

5 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Андрій Данилко та Віталій Козловський приймають вітання

У сучасних реаліях багатьом громадянам здається свято День ангела не дуже важливим у їхньому житті, однак не варто забувати про нього, адже так ви маєте змогу попросити в ангела-охоронця про ще більший захист.

4 серпня: хто сьогодні святкує День ангела? Олексій Потапенко та Марія Єфросиніна приймають вітання

День ангела – світле християнське свято, яке кожного дня мають представники різних імен, що відзначається в день пам'яті святого, чиє ім'я носить людина.