Церковне свято 21 листопада: що можна і не можна робити на Михайлів день – традиції, прикмети

Сьогодні православна церква відзначає день архангела Михаїла. Це одна з головних постатей у каноні. Називають його ще архистратигом, що означає "головний святого воїнства Ангелів". Дізнайтеся, як правильно молитися, аби отримати найсильніший захист від сил Небесних.

21 листопада – незвичайний день церковного календаря. Його таким робить постать архангела Михаїла. За каноном – це головний Ангел та Божий помічник. Його ім’я в оригіналі складається з трьох частин і звучить, як “Мі Ка Ел”, що перекладається, як “Ніхто не є рівним Господу”.

Церковне свято 21 листопада

Цікаво, що саме Михаїл є  захисником і покровителем нашої столиці – славного Києва, що свідчить про те, що здавна українці знали й молилися архангелу. Просити помічника Господнього потрібно про захист від темних сил і Сатани. Вважається, що 21 листопада, якщо прочитати молитву до нього, можна до Різдва не турбуватися про те, що хтось може наврочити вам або нашкодити на енергетичному рівні. Читати потрібно такі рядки:

Ангел мій, спаситель мій, спаси мене, спаси душу мою,
скрепи серце моє.
Ворог сатана, відмовся від мене.
У мене є три листа, всі написані.
Перший лист – сам Ісус Христос,
А інший лист – Матушка Богородиця,
Третій лист – Михайло Архангел, милостивий батюшка.
Я його до себе закликаю, від себе сама ворога відкликаю.
Встану з хрестом, піду зі хрестом, лягаю з хрестом.
Амінь. Амінь. Амінь.

Що не можна робити 21 листопада?

Не варто сьогодні мити голову, адже вважається, що так можна змити розум. Подалі тримайтеся у цей день від сокири, ножа. Предки вірили, що так легко сполохати Ангела.

Не слід також сваритися і підіймати голос. Найкраще 21 листопада миритися та прощати близьких. Також Михайлів день не підходить для весіль та заручин. Краще перенести своє свято на більш благодатний і теплий період року.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.