Церковне свято 2 грудня: що можна і не можна робити на день святого Авдія – традиції, прикмети

2 грудня – найкращий день для того, щоб згадувати бажання, просити Господа про здоров'я і добробут. Святий Авдій сьогодні допомагає всім, хто щиро молиться Всевишньому, а Спаситель своєю чергою не обділить вас увагою, якщо серце ваше відкрито християнським цінностям.

2-го грудня православна церква вшановує пам’ять святого Авдія. Чоловік був вірним Христу та навчав цінностям Божим оточуючих. Його молитва лилася наче пісня, а душа раділа від тих слів. Великий учень Спасителя жив у Єврейському царстві, де було багацько язичницьких душ. З дитинства він відрізнявся благочестивістю та вірою в Бога. Навіть коли більша частина ізраїльтян відвернулася від Господа, Авдій стояв на своєму і переховував в себе вдома близько 100 інших християн. За це був віддячений даром передбачення.

Церковне свято 17 листопада Іоанникія Великого
Церковне свято 2 грудня

Як молитися 2 грудня?

Цей день дивовижний у плані енергетики. Кожна молитва, кожне святе слово миттєво долітає до Христа Спасителя, а Богородиця ласкаво посміхається всім вірянам.

Молитися сьогодні можна за добробут, здоров’я, достаток. Щиро просіть Господа про свої потреби і не соромтеся хвалити Всевишнього за все, що маєте зараз. Вашій увазі пропонуємо сильні ранкові рядки, які потрібно прочитати одразу після пробудження:

Найдостойніший любові, наймиліший Ісусе, днесь наново без застереження посвячуюся Твоєму Божественному Серцю, Тобі посвячую моє тіло зі всіми змислами й душу зі всіми її властями; Тобі віддаю ціле моє єство.
Посвячую Тобі мої думки й слова, і діла, і всі мої терпіння й працю, всі надії, потіхи й радості, а перед усім Тобі посвячую своє бідне серце. Хай лишень Тебе одного любить, у вогні Твоєї любові, хай стане жертвою.
Прийми Ісусе улюблений, Обручнику моєї душі, моє бажання, хочу потішати Твоє Божественне Серце, хочу до Тебе на віки належати. Прийми мене в посідання, нехай не маю від нині іншої свободи, окрім свободи Тебе любити, нехай не маю іншого життя, лише терпіти й умерти для Тебе. В Тобі я покладаю безмежне довір’я, по Твоєму безконечному милосердю надіюся прощення гріхів.
Віддаю в Твої руки всі мої журби, а перед всім справу мого вічного спасіння. Обіцяю Тебе любити й Тебе почитати аж до останньої хвилини мого життя, обіцяю розширювати по силам почитання Твого Найсвятішого Серця.
Розпоряджайся мною, о мій Ісусе, згідно Твого уподобання; не хочу іншої нагороди, окрім Твоєї найбільшої слави й Твоєї Пресвятої любові.
Дай мені ту ласку, щоб я замешкав в Твоїм Серці, тут хочу перебувати по всі дні мого життя, тут хочу жити до останнього мого подиху; і Ти, Христе, прийми в моєму серці місце перебування, місце відпочинку; залишимося так тісно злучені, щоб і колись я міг Тебе хвалити, любити й посідати цілу вічність там в небі, де буду на віки величати безконечне милосердя Твого найсвятішого Серця.
Амінь
spot_img

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.