Церковне свято 17 грудня: що можна і не можна робити на день святої Варвари – традиції, прикмети

17 грудня - особливий день, коли збувається намолене. Дізнайтеся, з якими рядками звертатися сьогодні до Господа, аби він вас обов'язково почув.

17 грудня православна церква вшановує пам’ять святої Варвари. Вона дослухається до всіх молитов, де Всевишнього благають про здоров’я, зцілення від хвороб. Традиційно до неї заведено звертатися жінкам. Особливо тим, хто сильно чекає на дитину і хоче позбавитися безпліддя.

Храм св.Миколая
Церковне свято 17 грудня

Звертаються до святої також літні люди, які лікуються від хвороб серця.

Молитися сьогодні слід пообіді. Слід також прочитати хоча б “Отче наш” перед сном. Важливо також дотримуватися всіх 9-ти заповідей, аби Господь був милостивий до вас.

Свята Великомученице Варваро! Я згадую сьогодні муки, які Ти перетерпіла за віру в Пресвяту Тройцю й прошу Тебе: молися за мене до Бога-Отця, щоб дав мені сили перемогти різні земські наклони, серце ж і душу піднеси до небесних речей.

Молися до Бога-Сина, щоб за Його ласкою я покинув(-ла) дотеперішню сонливість і лінивство й почав ревно ходити дорогами святого Євангелія.

Моли й Святого Духа, щоб відновив мене, скріпив і освятив.
Свята Великомученице Варваро! Нехай рaни Твого святого тiла уздоровлять рaни, які моїй душі завдав гріх, а Твоя невинно пролита кров нехай очистить мене.

Через муки й смеpть Твою, молю Тебе, свята Великомученице Варваро, не дай мені вмерти без покути й не прийнявши святі Тайни Тіла й Крові Господа нашого Ісуса Христа. Амінь.

Перед молитвою краще запалити свічку та почекати поки та прогорить хоча б на половину. Вважається, що так ви зможете спалити негативні емоції та погані думки. Ваша свічка має бути обов’язково з церкви. Після молитви одразу лягайте спати.

Схожі статті

11 квітня 2024 — яке сьогодні церковне свято, і чого не варто робити, щоб не лити в майбутньому гіркі сльози

Яке церковне свято 11 квітня 2024 року? Ознайомтеся з нашим матеріалом, щоб дізнатися, що у цей день святкують віряни, яким традиціям слідують, а також, які є прикмети та повір'я.

10 квітня 2024: церковне свято сьогодні, чому не можна користуватися гострими предметами та хороші прикмети

Яке свято 10 квітня 2024 року? У нашому матеріалі ви можете дізнатися, що це за день за церковним календарем, а також дізнатися, які прикмети, заборони та традиції існують на цей день.